-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 21

Adamas Michnikas: V.Tomaševskis ir G.Songaila vykdo Kremliui palankią politiką

Žinomas Lenkijos žurnalistas, publicistas, laikraščio „Gazeta Wyborcza“ redaktorius Adamas Michnikas pareiškė, kad iš Lietuvos ir Lenkijos ginčų naudos neturi niekas. Apie tai jis kalbėjo Bronislavo Geremeko fondo ir Jerzy Giedroyco forumo organizuotoje konferencijoje „Ką daryti su Laisve? Naujosios Europos kūrimasis ir ateities vizijos XXI amžiuje“, rašo zw.lt.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Konferencija skirta Baltijos kelio, pirmųjų laisvų rinkimų Lenkijoje ir Berlyno sienos griuvimo 25-mečiui. Ketvirtadienį vykstančiame renginyje dalyvauja Lietuvos, Latvijos ir Estijos politikai, žurnalistai, visuomenės veikėjai.

KU nuotr./Įžymiam Lenkijos visuomenės veikėjui, žurnalistui, eseistui ir politikos publicistui, dienraščio „Gazeta Wyborcza“ vyriausiajam redaktoriui p. Adamui Michnikui nutarta suteikti Klaipėdos universiteto Garbės daktaro vardą už nuopelnus demokratijos plėtrai, pozityvaus dialogo tarp lietuvių ir lenkų ta
KU nuotr./Adamas Michnikas

„Turime suprasti, kaip kenkia absurdiški ginčai tarp Lietuvos ir Lenkijos. Tokie politikai kaip Gintaras Songaila ir Valdemaras Tomaševskis vykdo Kremliui palankią politiką. Privalome suvokti, kad destrukcija tarnauja tik imperialistinės Kremliaus politikos interesams“, – konferencijos metu pasakė A.Michnikas.

Apie tai, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovų siekis yra kelti valstybėje chaosą, trečiadienį sakė ir premjeras Algirdas Butkevičius. Kaip premjeras pareiškė LRT televizijos laidai „Panorama“, „iš tam tikrų tarnybų informacijos matosi, kad jų kelias kelti valstybėje chaosą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius