Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 07

Adamkus: aukštojo mokslo reforma – išskirtinės svarbos laimėjimas šalies gyvenime

Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus su Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininku Valentinu Stundžiu, švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumi bei švietimo ir mokslo viceministre Nerija Putinaite aptarė Mokslo ir studijų įstatymo, priimto balandžio 30 dieną Seime, naujoves, teigiama Prezidentūros pranešime.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Prezidentas pasveikino ministerijos ir Seimo atstovus atlikus didelį darbą – parengtas ir Seime priimtas Mokslo ir studijų įstatymas, kuriuo Lietuvoje pradedama mokslo ir studijų pertvarka.

Valstybės vadovas tai laiko išskirtinės svarbos dalyku, nes jau nuo pat savo kadencijos pradžios ragino iš esmės reformuoti aukštojo mokslo sistemą, kad šalies mokslas išsivaduotų iš akademinės biurokratijos, nejaustų nuolatinio finansavimo stygiaus, kad studijos ir mokslas pakiltų į kokybiškai naują lygmenį.

Valstybės vadovas pastebėjo, kad iki šiol nė viena politinė partija nesiryžo imtis atsakomybės už esmines permainas. Prezidentas pabrėžė, kad aukštojo mokslo sėkmė priklausys nuo akademinės bendruomenės pastangų ir palaikymo. Todėl, šalies vadovo nuomone, šios pertvarkos procese reikia nedelsiant šalinti pastebėtus trūkumus ar nukrypimus nuo reformos tikslų.

Prezidentas domėjosi, kokie bus pirmieji pertvarkos žingsniai, ko ketinama imtis, kad būtų pasiektas platus visuomenės ir akademinės bendruomenės pritarimas aukštojo mokslo reformai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius