Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 24

Adamkus: „Mums labai pravers Suomijos patirtis Lietuvoje statant naują atominę jėgainę“

Antrąją valstybinio vizito Suomijoje dieną Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus apsilankė Olkiluoto atominės elektrinės statybų vietoje. Sraigtasparniu iš Helsinkio atvykęs Prezidentas susitiko su atominės elektrinės vadovybe, apžiūrėjo, kaip vyksta darbai, teigiama Prezidentūros pranešime spaudai.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Mums labai pravers Suomijos patirtis Lietuvoje statant naują atominę jėgainę,“ – sakė Prezidentas. V.Adamkaus manymu, Suomijos ryžtas įgyvendinti sudėtingą projektą rodo, kad branduolinė energetika yra ateities energetika. „Dabar, galutinai užbaigę poveikio aplinkai studijas, kartu su tarptautiniais partneriais turime nedelsdami imtis tolesnių darbų. Net ir nedideli trukdžiai pasirengimo procese vėliau keliais metais gali nutolinti jėgainės statybų pabaigą“, – teigė šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad tai efektyvaus privataus verslo ir valstybės bendradarbiavimo pavyzdys. Šis pavyzdys taip pat rodo, kokie sudėtingi yra tokio pobūdžio projektai, ir kaip kruopščiai jiems reikia ruoštis, ypač kai projekte dalyvauja ne viena, o keletas šalių.

Šiuo metu tai vienos didžiausių Europoje vykstančių statybų. 2005 metais pradėtą trečiąjį Olkiluoto atominės elektrinės reaktorių numatoma paleisti 2012 metais.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius