Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 10

Adamkus pakvietė Čekijos investuotojus atkreipti dėmesį ir į Lietuvą

Prezidentas Valdas Adamkus susitiko su Čekijos Atstovų rūmų pirmininku Miroslavu Vlčeku. V.Adamkus džiaugėsi intensyviu bendradarbiavimu tarp Lietuvos ir Čekijos, pabrėždamas, kad mūsų šalis aktyviai rėmė Čekijos pirmininkavimo Europos Sąjungai prioritetus.
V.Adamkus
V.Adamkus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Susitikimo metu pažymėta, kad vis dar yra daug neišnaudoto potencialo tolesnei ekonominių santykių tarp dviejų valstybių plėtrai, teigiama Prezidentūros pranešime spaudai.

Lietuvos vadovas ir Čekijos Parlamento Atstovų rūmų pirmininkas sutarė, kad tai yra ypač aktualu šio ekonominio sunkmečio laikotarpiu. Buvo pažymėta, kad siekiant bendromis pastangomis atlaikyti krizės spaudimą, būtų tikslinga bendradarbiauti parlementiniu lygiu. Todėl ekonomikos, socialinių reikalų ir finansų komitetai, keisdamiesi patirtimi, galėtų nemažai prisidėti ieškant būdų, kaip išspręsti sunkmečio problemas.

Lietuvos prezidentas šiandien taip pat dalyvavo verslo pusryčiuose, į kuriuos buvo pakviesti stambių kompanijų vadovai. Valstybės vadovas pažymėjo, kad ekonominiai ir finansiniai sunkumai verčia ne tik vyriausybes peržiūrėti savo programas ir veiksmus, bet ir skatina verslą labiau prisitaikyti prie naujų aplinkybių bei ieškoti naujų rinkų ir verslo nišų.

„Tikiuosi, kad patogi Lietuvos geografinė padėtis, dideli jaunų ir patyrusių specialistų žmogiškieji ištekliai bei verslo plėtros galimybės sudomins iš Čekijos atėjusius investuotojus, kurie ir toliau planuoja verslo plėtrą regione, nepaisydami sunkmečio problemų“, – sakė prezidentas V.Adamkus.

Lietuvos vadovas pabrėžė, kad nepaisant nuosmukio pasekmių nesumenko verslo gyvybingumas. Prezidentas pakvietė investuotojus atkreipti dėmesį į Lietuvą, apsilankyti mūsų šalyje bei ieškoti galimybių plėtoti savo verslą.

Pastaruoju metu Čekijoje yra investavusios tokios pasaulinio garso kompanijos, kaip Hyundai, Mitsubishi ir Škoda Auto, kurios sugebėjo prisitaikyti prie sunkmečio sukeltų problemų ir svarsto apie verslo plėtrą į kitas šalis.

Čekijos verlininkai domėjosi Lietuvos Vyriausybės priemonėmis sunkmečiui įveikti, verslo gaivinimo planais. Susitikime buvo aptarti ir Eurozonos privalumai, leidžiantys sušvelninti ekonomikos sunkmečio pasekmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius