-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 07 02

Adamkus: Vyriausybės sprendimai kelia sumaištį

Prezidentas Valdas Adamkus teigia, kad Vyriausybė sprendimus turėtų priimti nuosekliai.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tokia yra valstybės vadovo reakcija į vakar pasklidusią naujieną dėl Vyriausybės nutarimu sumažintos biudžetininkų algos. Šis nutarimas nebuvo suderintas su socialiniais partneriais ir dėl to profesinės sąjungos paskelbė šiandien pradėsiančios bado streiką prie Seimo rūmų. Tiesa, vakar vakare premjeras Andrius Kubilius teigė, kad šis nutarimas bus atšauktas.

„Tokie sprendimai turi būti daromi visuomenei išaiškinant kiekvieną žingsnį, o ne vieną kartą padarius vienus sprendimus, o paskui jų dar neatšaukus siūlyti kitus pasiūlymus. Tai sukelia visuomenėje  sumaištį ir nepasitikėjimą“, – ketvirtadienį žiniasklaidai kalbėjo V.Adamkus.

Anot jo, krizei įveikti reikia ieškoti būdų, tačiau dialogas būtinas – priešingu atveju nebus pasitikėjimo nei ministrų kabinetu, nei jo sprendimais.

Paklaustas, kaip vertina profesinių sąjungų planuojamą bado akciją, prezidentas teigė suprantantis, kad profsąjungų pareiga yra bet kokiais būdais ginti dirbančiuosius, tačiau esą reikia atsižvelgti į tai, kad Lietuva išgyvena sunkų laikotarpį.

„Reikia ieškoti tinkamų būdų ir ne vien tik tokiomis akcijomis siekti tokių tikslų. Pagrindinis tikslas yra dialogas tarp profesinių sąjungų ir Vyriausybės.  Iš principo aš palaikau dirbančiuosius, bet reikia keisti metodą, kuriuo bandoma spręsti problemą“, – sakė valstybės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius