-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 02 06

Administracinis teismas suabejojo, ar jam spręsti dėl žalos priteisimo iš Ž.Pinskuvienės

Vilniaus apygardos administracinis teismas suabejojo, ar jis turi nagrinėti prokurorų prašymą, kad Širvintų merė Živilė Pinskuvienė atlygintų pirminės sveikatos priežiūros centro patirtą žalą dėl neteisėto įstaigos direktorės atleidimo.
Živilė Pinskuvienė
Živilė Pinskuvienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bylos teisėja Jūratė Gaidytė-Lavrinovič antradienį pranešė, jog specialiosios teisėjų kolegijos paprašyta išaiškinti, ar šį ginčą turi nagrinėti administracinis, ar bendrosios kompetencijos teismas.

Teismas konstatavo, kad Širvintų rajono pirminės sveikatos priežiūros centras nėra viešojo administravimo įstaiga, todėl ginčą reikėtų vertinti per darbo santykių prizmę.

„Teismui (…) kilo abejonių dėl to, kad prokuroras, gindamas viešąjį interesą, prašydamas turtinės žalos atlyginimo iš atsakovės Širvintų rajono pirminiam sveikatos priežiūros centrui, savo reikalavimus grindžia Darbo kodekso nuostatomis, nes būtent vadovaujantis Darbo kodeksu ir nutraukta sutartis su ligoninės vadove“, – žurnalistams sakė teisėja.

„Širvintų rajono pirminės sveikatos priežiūros centras nėra viešojo administravimo subjektas, o Širvintų rajono savivaldybė yra jo steigėja ir vienintelė dalininkė. Dėl to, teismo nuomone, šioje byloje vyrauja teisiniai santykiai, kurie susiklostė ne viešojo administravimo srityje, o darbo teisinių santykių srityje“, – pridūrė ji.

Vilniaus apygardos prokuratūra siekia, kad merė būtų įpareigota sumokėti 22 tūkst. eurų, kuriuos pirminės sveikatos priežiūros centras sumokėjo prieš dvejus metus iš darbo atleistai direktorei Nijolei Dimšienei. Teismai vėliau pripažino jos atleidimą neteisėtu.

Prokurorai argumentavo, kad N.Dimšienė buvo atleista Ž.Pinskuvienės sprendimu, todėl merė ir turėtų atlyginti žalą iš savo asmeninių lėšų.

Pirmosios instancijos teismai pernai neteisėtais pripažino dar apie 20 sprendimų atleisti darbuotojus iš Širvintų rajono savivaldybės administracijos, Širvintų socialinių paslaugų centro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius