Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 26

R.Kurlianskį gynusiam advokatui G.Danėliui gresia 75 tūkst. eurų bauda ir laikinai netekti advokato darbo

Garsių bylų advokatą Giedrių Danėlių prokuratūra prašo pripažinti kaltu byloje dėl galimo neteisėto poveikio buvusiam Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriui Žydrūnui Bartkui ir tyrėjai Vilijai Kerbelienei bei laikinai atimti teisę verstis advokato praktika.
Giedrius Danėlius
Giedrius Danėlius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Generalinė prokuratūra prašo pripažinti G. Danėlių kaltu pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius, numatančius atsakomybę už galimą neteisėtą informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimą ar panaudojimą, galimą piktnaudžiavimą, taip pat galimą grasinimą valstybės tarnautojui ir trukdymą pareigūno veiklai bei skirti teisininkui 75 tūkst. eurų baudą.

Atsižvelgdamas į tai, kad galimas nusikalstamas veikas G. Danėlius padarė atlikdamas advokato pareigas, valstybės kaltintojas, Generalinės prokuratūros prokuroras Rimas Juodis kartu su bausme D. Danėliui prašo paskirti ir baudžiamojo poveikio priemonę – teisės versti advokato praktika atėmimą penkerių metų terminui.

G. Danėlius gynė šią savaitę Apeliacinio teismo politinės korupcijos kalėti šešerius metus nuteistą buvusį „MG Baltic“ viceprezidentą Raimondą Kurlianskį, taip pat Aukščiausiojo Teismo dėl prekybos poveikiu visiškai išteisintą Anykščių merą Kęstutį Tubį.

G. Danėlius ir su juo kartu teisiami dar du advokatai bei verslininkas savo kaltę ir per tyrimą, ir teisme neigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius