Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 06

Aerodromo statusas nesikeis

Iniciatyvinė grupė, kuri raštiškai kreipėsi į Kauno savivaldybę dėl S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo paveldosaugos statuso panaikinimo, manipuliavo žymiomis pavardėmis.
S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome pastaruoju metu vis dažniau vyksta miesto šventės.
S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome pastaruoju metu vis dažniau vyksta miesto šventės. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Aerodromas

Savivaldybė dar kovą gavo raštišką kreipimąsi, kuriame abejojama dėl S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo Aleksote paveldo statuso. Raštą pasirašė pedagogas Leonardas Žostautas, jame taip pat figūravo keletas visuomenei žinomų asmenų pavardžių.

Kreipimosi iniciatorių nuomone, Aleksoto aerodromas ir su juo susijusi Lietuvos aviacijos raida, kaip istorinės kultūros paminklas, gali egzistuoti tik savo istorinėse ribose, nes II pasaulinio karo metais šis aerodromas buvo praplėstas Žagarių kaimo sąskaita. Rašte buvo teigiama, kad dabartinis išplėstas aerodromas yra ne Lietuvos, bet okupantų istorinis paveldas. Kreipimosi autoriai reikalavo atimti iš aerodromo S.Dariaus ir S.Girėno vardą ir kultūros paveldo statusą.

Po kreipimosi tekstu atsidūrė ir Seimo narės Marijos Čigriejienės bei prof. Leonido Donskio parašai, tačiau Seimo narė oficialiai atsiribojo nuo šios iniciatyvos įteikdama aiškinamąjį raštą, o L.Donskis teigė, kad įvyko nesusipratimas.

„Savo parašą padėjau gavusi klaidingą informaciją, laidojau savo vyrą ir tuo metu negalėjau įsigilinti, man buvo motyvuota L.Donskio, Justino Marcinkevičiaus, Vytauto Bubnio pavardėmis. Apgailestauju, kad buvau suklaidinta", – teigė Seimo narė M.Čigriejienė.

Prof. L.Donskis „15min“ taip pat paaiškino, kad jo parašas buvo išviliotas apgaulės būdu. „Buvau netiksliai informuotas. Mano parašo atėjęs prašyti žmogus paaiškino, kad šiuo dokumentu bus neva atkuriama istorinė tiesa. Jis paminėjo mano gerbiamų kolegų pavardes, kurie neva tą raštą taip pat pasirašė. Vėliau paaiškėjus, kad informacija buvo klaidinanti, paprašiau, kad mano pavardė būtų iš ten išbraukta“, – sakė L.Donskis.

Kauno savivaldybės pozicija dėl S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo Aleksote paveldo statuso nesikeičia. Savivaldybės specialistų manymu, pagrindo peržiūrėti aerodromo statusą nėra. Kauno valdininkai atkreipė dėmesį į tai, jog istoriškai susiformavusi S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo teritorija, įvairių laikotarpių statiniai bei įrenginiai yra svarbūs Kauno miesto urbanistinei, inžinerinei bei kultūrinei raidai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius