-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 10 /2021 08 11

Agnė Bilotaitė apie riaušes: tai buvo gerai organizuota

Komentuodama prie Seimo kilusias riaušes vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad smurtas nebus toleruojamas, o atsakingi už tai sulauks atsakomybės. Ministrės teigimu, riaušėse sulaikyti 5 ar 6 asmenys, o jas malšinti pareigūnai vyko iš visos Lietuvos.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Protesto riba peržengta – prie Seimo sužalotas policijos pareigūnas, vykdęs savo pareigą. Tai netelpa į jokias taikios pilietinės akcijos ribas.

Tikiu mūsų pareigūnų profesionalumu ir palaikau juos, užtikrinančius valstybės ir jos simbolių apsaugą. Šiuo metu jiems tenka milžiniškas krūvis taip pat užtikrinant saugumą neteisėtų migrantų laikino apgyvendinimo vietose“, – pareigūnams malšinant riaušėmis virtusį mitingą feisbuke rašo ministrė.

Ji pridūrė, kad smurtas nebus toleruojamas.

„Atsakomybę teks prisiimti visiems, kurie pažeidžia Lietuvos Respublikos įstatymus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl riaušių organizavimo. Sužalotam pareigūnui suteiksime visą reikiamą pagalbą“, – teigė politikė.

A.Bilotaitė antradienį iki išnaktų dalyvavo Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen kabinete vykusiame pasitarime su policijos vadovais.

Jos teigimu, tai, kas vyksta, yra gerai organizuota antivalstybinė veikla, kai tenka pareigūnų pajėgas nukreipti nuo kitų objektų.

Ministrė omenyje turėjo tai, kad prie Seimo buvo sutelktos pajėgos, prieš tai prižiūrėjusios migrantus.

„Tai galima vienareikšmiškai traktuoti kaip gerai organizuotą procesą, nes šiuo metu mes matome dvi organizuotas akcijas – viena prie Seimo, kiti įvykiai, kurie vyko Rūdininkuose – tai rodo, kad yra organizuojama ir koordinuojama (...) Tai rodo kenkimą ir veikimą prieš valstybę“, – sakė ji.

Paklausta, kas šią akciją organizavo, A.Bilotaitė teigė mananti, kad tai, jog mitingą organizavo pedagogė, tėra priedanga, pateikiant prašymą suteikti leidimą.

„Pradžioje buvo suteiktas prašymas vienam žmonių skaičiui, išvakarėse buvo padidinta iki 5 tūkst., ir leidimas buvo išduotas. Panašu, kad daug geriau organizuota, planuota ir koordinuota. Nes tie procesai, kurie vyksta Rūdininkuose, kurie vyksta čia, tai nėra šiaip sau, plius įvertinant, kokie buvo sprendimai priiminėjami Seime“, – kalbėjo ji.

A.Bilotaitės teigimu, prie Seimo pasitelktos Viešojo saugumo tarnybos ir Policijos departamento pajėgos.

Pradėjo tyrimą dėl riaušių organizavimo

Generalinis policijos komisaras Renatas Požėla antradienio vakarą Seime sakė, kad sužeistas vienas pareigūnas, pradėtas tyrimas dėl riaušių organizavimo.

Antradienį prie Seimo vykstantis mitingas į vakarą virto bauginančiu renginiu. Nors didžioji dalis dalyvių išsiskirstė, aršiausi liko.

Po 18 valandos baigėsi Seimo sesija, tačiau į darbą mašinomis atvykę parlamentarai negalėjo vykti namo, nes prie vartų jų laukė minia.

Apie 9 valandą prie Seimo atvyko riaušių policija, panaudotos dujos.

VIDEO: Protesto naktis prie Seimo: riaušių policija, dešimtys VST pareigūnų ir nesiskirstanti minia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius