-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 07

Aikštelės ir verslo centro prie Naujojo turgaus nebus

Naujojo turgaus vadovybės planai savo teritorijoje statyti daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę bei verslo centrą kol kas atidėti. Anot politikų, kol kas tam yra per menkas poreikis.
Įvedus kasos aparatus sumažėjo prekiautojų, tad turgaus vadovybė svarsto, kaip dar užsidirbti.
Įvedus kasos aparatus sumažėjo prekiautojų, tad turgaus vadovybė svarsto, kaip dar užsidirbti. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Turgus

Ketvirtadienį apie tokius planus buvo kalbama Finansų ir ekonomikos komitete. Savivaldybės Turto skyriaus vyriausioji specialistė Milda Petrauskaitė tarybos nariams pristatė atliktą Naujojo turgaus teritorijos panaudojimo ir daugiaaukštės aikštelės bei verslo centro statybos poreikio ir galimybių vertinimą. Atliekant jį buvo apklausiami prekeiviai, pirkėjai, gretimų įmonių atstovai, taip pat apylinkėse gyvenantys žmonės.

Anot M.Petrauskaitės, nustatyta, kad kol kas tokio objekto atsiradimui nėra didelio poreikio, tad ir atsiperkamumas kelia abejonių.

Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas retoriškai klausė, ar turgaus, kaip savivaldybės bendrovės misija, yra statyti daugiaaukščius garažus.

„Jūsų misija yra sudaryti geras sąlygas prekeiviams. Mieste yra daug tuščių verslo centrų su biuro patalpomis, nuomos kainos nukritę“, – kalbėjo A.Šulcas.

Turgaus direktorius Liudas Butautas teigė, kad sumanymas statyti dar vieną objektą kilo norint išnaudoti plotą ir uždirbti papildomų pinigų, nes, įvedus kasos aparatus, sumažėjo prekiautojų.
„Norėjome išspręsti automobilių statymo problemą kiemuose. Dabar kiemai neįvažiuojami nei greitosioms, nei gaisrinėms. Jei savivaldybė būtų suinteresuota, galėtume imti po porą litų ir automobiliai galėtų naktimis stovėti“, – idėją pristatė vadovas. Komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius teigė, kad tokios aikštelės itin reikėtų centre ir juokaudamas pasiūlė statyti ne prie turgaus.

Pelningai dirbanti savivaldybės bendrovė „Naujasis turgus“ tokį pastatą ketino statyti savo lėšomis ir imti paskolą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius