Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 21

Airijos lietuviai pasitiko Prezidento rinkimus

Penktadienį vakare Dublino oro uoste su plakatais lūkuriuojantis būrelis lietuvių pasitiko vėlyvu lėktuvu iš Lietuvos atvykstančius prezidento rinkimus.
Airijos lietuviai pasitiko atvykusius LR prezidento rinkimus.
Airijos lietuviai pasitiko atvykusius LR prezidento rinkimus. / Aleksandro Černiako nuotr.
Aleksandro Černiako nuotr./Vėlyvą penktadienio vakarą būrys lietuvių lūkuriavo oro uoste, laukdami atvykstančių rinkimų.
Aleksandro Černiako nuotr./Vėlyvą penktadienio vakarą būrys lietuvių lūkuriavo oro uoste, laukdami atvykstančių rinkimų.

Taip veiklos pradžią pažymėjo iniciatyvinė grupė „Aš esu“, informuojanti Airijos lietuvius apie artėjančius prezidento rinkimus bei skatinanti tautiečius balsuoti.

Kaip teigiama išplatintame pranešime spaudai, oro uostas projekto atidarymui buvo pasirinktas neatsitiktinai – balsuoti prezidento rinkimuose „Aš esu“ šiemet skatins kelionių tematika. Kampanijos rinkodaros koordinatorius Tomas Rimkus idėją pristatė taip: „kelionė simbolizuoja žmonių judejimą tarp Lietuvos ir Airijos. Ne visi Airijoje gyvenantys lietuviai žino, kad gali atlikti savo pilietinę valią niekur nevykdami.“

Kelionė taip pat simbolizuoja ir Lietuvos kelionę į geresnę bei šviesesnę ateitį. O naujai išrinktas prezidentas bus tas žmogus, kuris nubrėš ateinančių metų Lietuvos kelionės kryptį bei tikslus.

Aleksandro Černiako nuotr./Airijos lietuviai pasitinka atvykstančiu LR prezidento rinkimus.
Aleksandro Černiako nuotr./Airijos lietuviai pasitinka atvykstančiu LR prezidento rinkimus.

Su rinkimais į Dublino oro uostą atvykusiems tautiečiams „Aš esu“ komanda išdalino kelias dešimtis registracijos vokų. Iš Kauno atskridusi lietuvė Vaida jų paėmė net penkiolika – ne tik sau, bet ir šeimos nariams bei draugams. „Net nesitikėjau, kad šįvakar manęs kažkas lauks bei užkalbins ir dar su tokia svarbia informacija“, – džiaugėsi Vaida.

Balsuoti LR prezidento rinkimuose Airijos lietuviams šiemet yra labai paprasta ir, kaip skelbia informaciją savo internetiniame puslapyje teikiantys „Aš esu“ organizatoriai, nieko nekainuoja. Iš anksto užsiregistravus į namus bus atsiųstas balsavimo biuletenis, kurį tereikės užpildyti ir įmesti į pašto dėžutę.

Registruotis bei rasti daugiau informacijos galima LR Ambasados Airijoje puslapyje http://ie.mfa.lt/index.php?-1523536859 arba www.as-esu.ie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius