Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 25

Aiškinasi, ar į Lietuvą nepateko puviniu užkrėstų bulvių

Augalininkystės tarnyba aiškinasi, ar į Lietuvą galėjo patekti bulvių ruduoju puviniu užkrėstos bulvės.
Bulvės
Bulvės / Vida Press nuotr.

Kaip skelbia tarnyba, viešoje erdvėje pasirodžius pranešimui, jog Lenkijos nacionalinės augalų apsaugos organizacija Egipto kilmės bulvėse aptiko bulvių rudąjį puvinį, Augalininkystės tarnyba susisiekė su Lenkijos kolegomis ir gavo papildomą informaciją.

„Neatidėliojant buvo atlikti patikrinimai prekiautojų šviežiais vaisiais ir daržovėmis sandėliuose bei prekybos vietose. Prekybos vietose rasta egiptietiškų bulvių. Siekiant nustatyti, ar šios bulvės yra užkrėstos bulvių ruduoju puviniu, paimti mėginiai laboratoriniams tyrimams. Tyrimai tęsiami, bet kol kas nėra duomenų, jog užkrėstos bulvės pateko į Lietuvą“, – rašoma tarnybos pranešime.

Taip pat intensyviai visoje Lietuvoje bus tikrinamos turgavietės, siekiant įsitikinti ar jose nėra prekiaujama Egipto kilmės bulvėmis.

Bulvių rudasis puvinys – tai bulvėms ir bulvinių šeimos augalams (pavyzdžiui, pomidorams, baklažanams ir kt.) derliaus nuostolius ar žūtį sukelianti bakterinė liga, kuri kelia grėsmę augalų derliui. Tačiau žmonių sveikatai nėra pavojinga.

Pastaraisiais metais tiesiogiai per Lietuvos pasienio punktus į Lietuvą iš Egipto bulvių nebuvo įvežta, o visos iš kitų šalių į Lietuvą patenkančios bulvės yra tikrinamos jų importo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius