Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 01 23

Aiškindamiesi R.Karbauskio ryšius su Rusija žada kurti komisiją ir kreiptis į VSD

Valstiečių ir žaliųjų lyderiui Ramūnui Karbauskiui parlamentarai ir žurnalistai turi vis daugiau klausimų. Dabar konservatoriai jau kelia klausimus, ar būta R.Karbauskio ryšių su Rusijos politikais bei pareigūnais, ir planuoja kreiptis į Saugumo departamentą. „Valstiečių“ lyderis galimus ryšius vadina pramanais.
Ramūnas Karbauskis, Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis
Ramūnas Karbauskis, Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

R.Karbauskiui klausimų vis daugiau ir daugiau. Konservatorius Andrius Kubilius socialiniame tinkle viešai domisi – ar pats R.Karbauskis ar jo tėvas yra susitikę su vienu artimiausių V.Putino aplinkos žmonių Sergejumi Naryškinu, su kokiais Rusijos politikais ir pareigūnais buvo susitikęs nuo 2000-ųjų, ar susitikimus su jais yra organizavusi Kazimiera Prunskienė.

„Įtakingas oligarchas, kurio verslo ryšiai yra siejami su Rusija, Lietuvos atveju – su trąšų verslu ir su įrangos žemės ūkio verslu – įgyja milžiniškus turtus, per tuos turtus susikrauna ir politinę įtaką. Galų gale, su ta politine įtaka laimi rinkimus ir galbūt keičia geopolitinį šalies kursą“, – apie R.Karbauskį sakė Seimo Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

R.Karbauskis neigia lankęsis Rusijoje po 1994 m., o jo tėvas esą „oficialiai su jokiais tarnautojais, jokiais saugumo pareigūnais nėra niekada susitikęs“. „Mano brolis dirba Rusijoje, mano tėvas, jeigu lankosi, tik pas brolį, jis neturi jokių ryšių, jokių santykių. Tie klausimai yra labai keisti“, – teigė Seimo Valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūnas.

G.Landsbergis įspėjo, kad neišsklaidžius dvejonių jis su kolegomis imtų rimti parašus dėl komisijos tyrimo bei planuotų kreiptis į Valstybinį saugumo departamentą (VSD).

VSD vadovas, prieš kelias dienas paklaustas apie galimus R.Karbauskio ryšius su Rusijos įmonėmis, pripažino, kad tai jam nėra naujiena.

„Mes stebime situaciją, stengiamės išlikti nešališki. Noriu pabrėžti vieną dalyką – visiems kaltinimams turi būti įrodymai. Nenorėčiau spekuliuoti, ar sekėme, ar žiūrėjome. Žvalgyba turi tam tikrų metodų ir paslapčių“, – teigė VSD direktorius Darius Jauniškis.

Konservatoriai ir liberalai inicijuoja komisiją, kuri aiškintųsi, kokias schemas asmenys ar bendrovės naudoja siekdami apeiti nuostatas, kad žmogus ar įmonė, taip pat su ja susiję asmenys, negali turėti daugiau nei 500 hektarų žemės. Tuo metu R.Karbauskiui priklausantis „Agrokoncernas“ naudojasi jo dviejų sūnų, sesers, brolio ir tėvo valdoma žeme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius