-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 30

Aistros dėl ispaniškų agurkų: prekiauja „Norfa“, kiti esą parduoda tik lietuviškus

Po Europą keliaujant mirtiniems ispaniškiems agurkams, jų dar rasti galima ir Lietuvoje. Jais vis dar prekiauja „Norfa“, dar vakar ispaniškos produkcijos pastebėta ir kituose prekybos tinkluose. Tačiau kol kas nė vienas gyventojas dėl agurkų dar nesiskundė.
Turguje
Turguje / Aliaus Koroliovo nuotr.

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojo Zenono Stanevičiaus, ispaniškų agurkų rasta „Norfos“ prekybos centruose. „Neturime kol kas juridinio pagrindo sustabdyti prekybą šiais agurkais, kadangi nėra besikreipiančių žmonių, kurie pasijustų blogai suvalgę šiuos agurkus. Mes labai griežtai kontroliuojame visus įvežamus agurkus, pomidorus ir salotas iš Ispanijos. Dabar irgi turime naujausios informacijos, kad yra viena siunta iš Ispanijos. Dabar inspektoriai atrinko bandinius, leisime realizuoti arba neleisime, žiūrint, koks atsakymas bus“, – Lietuvos radijui sakė Z.Stanevičius.

Prekybos tinklas „IKI“ teigia ispaniškais agurkais šią savaitę jau nebeprekiaujantis. „Praeitą savaitę dar buvo keliose parduotuvėse ispaniškų agurkų, bet jau išėmėm visus ir daugiau neužsakinėjam partijų iš Ispanijos, kol nebus aiškesnė situacija“, – 15min.lt sakė prekybos tinklo atstovas spaudai Valdas Lopeta. Anot jo, daugiausia parduotuvėse parduodama lietuviškų agurkų.

„Rimi“ atstovė Raminta Česnulienė sakė, kad daugiau nei mėnesį prekybos tinklo parduotuvėse parduodami tik lietuviški agurkai. Pasklidus žiniai apie pavojingus ispaniškus agurkus esą Lietuvoje prekyba agurkais nesmuko. „Žmonės nebijo pirkti lietuviškų agurkų, tačiau aktyviai domisi, kokia yra kilmės šalis“, – 15min.lt sakė R.Česnulienė.

Pokyčių teigia nepastebėję ir „Maximos“ atstovai. „Žmonės atidžiau žiūri etiketes, bet kadangi mato, kad tai yra lietuviška produkcija, tai perka. Mes ispaniškus agurkus turėjom sezono pradžioje, kol nebuvo artimesnėse šalyse agurkų derliaus“, – 15min.lt sakė įmonės atstovė Lina Muižienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius