-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 30

Aistros dėl siūlymo per NATO susitikimą palikti Vilnių: vieni piktinasi varomi iš miesto, kiti šiuos pašiepia

Vilnius ruošiasi liepos 11-12 dienomis priimti daugybę svečių iš įvairių NATO šalių – Viršūnių susitikimas vadinamas svarbiausiu kada nors Lietuvoje vykusiu renginiu. Jau dabar skelbiama apie būsimus ribojimus Senamiestyje, dalyje Naujamiesčio, aplink „Litexpo“. Tačiau Vilniaus mero Valdo Benkunsko jau kelis kartus pakartota frazė, kad tuo metu atostogaujant geriau palikti sostinę, sukėlė ir nepasitenkinimo.
Prienuose, Beržyno parke vyko NATO festivalis
NATO vėliava / Skirmanto Lisausko /15min nuotr.

„Pagrindinė žinia – vilniečiai turėtų įsivertinti, ar šiomis dienomis tie ribojimai jiems bus esminiai ir dėl to reikėtų perplanuoti savo planus išvažiuojant atostogų ar tiesiog susitvarkant, kad judėjimo į Senamiestį nebūtų. O jeigu tie nepatogumai arba ribojimai yra ne esminiai, tikrai visus vilniečius pajusti tą didelę galimybę, didelį renginį, kuris kitą kartą gali būti, nežinau, po dešimtmečio, jaustis to dalimi.

Mūsų tikslas vienas – kad renginys pavyktų sklandžiai, Vilnius skambėtų kuo geriau ir politiniai tikslai, kad Vilnius ir Lietuva besąlygiškai palaiko Ukrainą“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje, kurioje pirmą kartą išsamiau pristatyti būsimi ribojimai per NATO viršūnių susitikimą, kalbėjo Vilniaus meras V.Benkunskas.

Plačiau apie apribojimus rasite čia: Ribojimai Vilniuje per NATO susitikimą: kai kur eismą draus visiškai, į Senamiestį – tik pėsčiomis po patikros.

Pasiūlymas įtiko ne visiems

Tačiau dar kartą pakartotas raginimas apgalvoti savo planus ir galbūt palikti tomis dienomis Vilnių sulaukė ne vien pritarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius