-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 21

Akcijos „Darom“ dalyvius puikiu oru lepina gamta

Penktą kartą Lietuvoje vykstanti akcija „Darom“ sukvietė žaliųjų erdvių tvarkyti visus, neabejingus, kokiame mieste gyvename. Laisvadienį tam paaukojo ir aukščiausi šalies vadovai – tiek prezidentė Dalia Grybauskaitė, tiek premjeras Andrius Kubilius nuo ryto rinko šiukšles.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė tvarkė miškelį-parką Filaretų gatvėje.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė tvarkė miškelį-parką Filaretų gatvėje. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

D.Grybauskaitė į talką atskubėjo į Filaretų gatvėje esantį miškelį-parką. „Jausmas labai geras, nes jau sprogsta medžiai, be galo graži diena. Labai džiaugiuosi, kad būtent šiemet dvyliktieji metai, kai Jungtinės Tautos paskelbė „Darom“ savo renginiu, tik šiek tiek kitaip vadinasi ir kad Lietuva dalyvauja penktus metus, o aš jau ketvirtus“, – teigė D.Grybauskaitė.

Prezidentė taip pat vylėsi, kad ir toliau bus siekiama rekordų tiek dalyvių skaičiumi, tiek surinktų šiukšlių kiekiu.

Premjeras A.Kubilius į talką Markučiuose atvyko dviračiu ir šiukšles kartu su Vyriausybės kancleriu Deividu Matulioniu ir kitais talkininkais rinko Vilnios pakrantėje. Status šlaitas premjero neišgąsdino – jis juokavo atradęs dar nematytą daiktą – plastikinį vyno butelį. Jų šalia Subačiaus g. 120 namo buvo daugybė.

„Smagu, kad praėjome gerus kelis šimtus metrų ir neradome nė vienos šiukšlės. Vadinasi, yra vietų, kur žmonės jau tvarkosi, bet yra vietų, kur net nustatėme populiariausių šiukšlių rūšį“, – juokavo premjeras.

Plastikinius vyno butelius A.Kubilius rinko ne tik Vilnios pakrantėje, bet ir po daugiabučio langais. „Aš tikiu, kad žmonės matydami sutvarkytas vietas ir patys mažiau šiukšlins. Nelabai smagu matyti, kad vis dar nemokame tvarkingai gyventi. Būtų smagu, jeigu ateitų čia gyvenantys patys tvarkytis, bet, atrodo, jie tik pro langus žiūri“, – teigė A.Kubilius.

Akcijos organizatorių teigimu, šiukšlės Lietuvoje bus išvežamos iš maždaug 5 tūkst. taškų. Tik iš šių vietų ir bus išvežamos surenkamos šiukšlės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius