Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 18

Aktorė Daiva Rudokaitė kviečia į tarptautinę psichodramos konferenciją Klaipėdoje

Rugpjūčio 20-22 dienomis Klaipėdoje vyks tarptautinė praktinė psichodramos konferencija. Į ją susirinks psichodramos specialistai iš Baltijos ir daugelio Europos šalių. Psichodramos pradininko J.L. Moreno vardu pavadinta konferencija vyksta kas dvejus metus vienoje iš Baltijos šalių – Lietuvoje, Latvijoje arba Estijoje. Tai jau 6-osios Baltijos Moreno dienos ir šiemet garbe jas organizuoti mėgaujasi Lietuva.
Aktorė Daiva Rudokaitė
Aktorė Daiva Rudokaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Daiva Rudokaitė

Psichodrama yra grupinio darbo ir tuo pačiu terapinis metodas, kai, naudojant vaidmenų žaidimą, nagrinėjamas vidinis grupės dalyvių gyvenimas. Psichodramos užsiėmimų metu vyksta kūryba „čia ir dabar“. Tai smagus užsiėmimas, pasitelkiant žaidimo, vaidybos, stebėjimo, klausymosi priemones. Tai išraiškos būdas ir erdvė, kurioje galima eksperimentuoti ir daryti tai, ko realiame gyvenime nesiryžtame. Tai būdas atskleisti žmogaus sielos gelmes.

Konferencija vyks pačiame Klaipėdos centre, Meno kieme, – įkvepiančioje erdvėje, kuri pasirinkta, siekiant dar labiau išlaisvinti konferencijos dalyvių kūrybiškumą. Praktinius užsiėmimus per konferenciją ves psichodramos mokytojai iš 12 Europos šalių: Švedijos, Danijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Austrijos, Belgijos, Prancūzijos, Italijos, Turkijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Ši konferencija Klaipėdoje vyksta jau antrą kartą. Tai yra viena priežasčių, kodėl konferencijos tema yra „Sugrįžk ir atrask“. Vis dėlto konferencijos organizatoriai kviečia naujai atrasti ne tik Klaipėdą, bet ir save.

Lietuvos psichodramos draugijos prezidentė, aktorė, psichologė ir psichodramatistė Daiva Rudokaitė teigia, kad psichodrama yra unikalus savęs pažinimo būdas.

„Užsiėmimų metu dalyviai apie savo gyvenimo įvykius ne pasakoja, o juos atkuria veiksmais su svarbiausiomis detalėmis ir veikėjais. Tokiu būdu grupės dalyviai gali pažvelgti į save iš šalies bei pabūti kito kailyje“, – tikino aktorė ir psichodramos specialistė

Kalbėdama apie psichodramos naudą, D. Rudokaitė pabrėžė, kad per psichodramos užsiėmimus žmogus gali išmokti kūrybiškai spręsti savo problemas ir konfliktus. Jis gali geriau pažinti ne tik save, bet ir kitus žmones. Draugijos prezidentė į konferenciją kviečia atvykti ne tik psichodramos specialistus, psichologus, pedagogus ir socialinius darbuotojus, bet ir visus, kurie nori pažvelgti į save giliau, išlaisvindami savo kūną, protą ir emocijas.

Lietuvos psichodramos draugija, organizuojanti šią konferenciją, gyvuoja jau 11 metų, vienija apie 30 narių ir tai jau trečioji jos organizuojama tarptautinė konferencija. Šiemet ją organizuojant talkina viešoji įstaiga „GEBU“, o palaikymą ir paramą teikia „Europos Lyderystės Institutas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius