Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 26

„Akustinės spalvos“ sugrįžta pas klausytojus

Paskutinis lapkričio penktadienis Klaipėdoje suskambės akustinės gitaros garsais.
Koncerte gros Darius Žvirblis, dar žinomas iš grupės „Atika“.
Koncerte gros Darius Žvirblis, dar žinomas iš grupės „Atika“. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Darius Žvirblis

„Dainuojamosios poezijos muzikinė terapija“ –  taip buvo pavadintas pirmasis šių metų „Akustinių spalvų“ koncertas. Pamažu susidaro įspūdis, kad Klaipėda užsiaugino savo dainuojamosios poezijos mylėtojų kartą, kuri mielai renkasi jaukų, ramų vakarą muzikinės poezijos fone.

„Akustinės spalvos“ ir toliau lieja rudeninių spalvų paletę ir šį mėnesį sceną užima vyrai – Darius Žvirblis, Mindaugas Valiukas ir Adomas Stančikas – trys asmenybės, skirtingos, bet savaip ypatingos.

Dariaus Žvirblio rankose grupės „Atika“ žodžiai, idėjos . Šis klaipėdietis gatvėje išsiskiria bohemiška išvaizda, o scenoje – giliu mėlynų akių žvilgsniu, žodžiais, smingančiais į širdį ir balsu, kartais pereinančiu į kuždesį. Kandžia ironija dažnai pasižymintys jo tekstai verčia susimąstyti, pamąsčius – nusijuokti ir vėl klausytis.

Mindaugas Valiukas – poetas, prozininkas, dramaturgas, režisierius ir šalia viso to dar ir puikus muzikantas, įsimylėjęs Klaipėdą, jūrą, išsiskiriantis savitais poezijos tekstais (1999 m. pirmasis poezijos rinkinys „Mėnulio keramika“ apdovanotas Z. Gaidamavičiaus – Gėlės premija kaip geriausias metų debiutas).

Scenoje gros ir Adomas Stančikas, kai kuriems labiau žinomas iš Emilio Vėlyvio filmų.
Scenoje gros ir Adomas Stančikas, kai kuriems labiau žinomas iš Emilio Vėlyvio filmų.

Adomas Stančikas – vienos žinomiausių uostamiesčio grupių „Flayer“ vokalistas, daugelio dar žinomas kaip Emilio Vėlyvio filmų personažas – ar neįdomu, kaip filmų blogiukas kuria dainuojamąją poeziją?

Paskutinis lapkričio penktadienis skelbiamas akustiniu ir visi kviečiami dar vienam žodžio, muzikos ir spalvų „terapijos“ seansui.

Tęsiama idėja muziką jungti su kitais menais – vakaro metu šalia muzikantų pasirodys tapytojos, kurios semsis įkvėpimo iš dainuojamosios poezijos ir poetiškos muzikos liedamos spalvas drobėje, bus fotografuojama ir filmuojama, o visi darbai gegužės mėnesį eksponuojami pirmoje tokio pobūdžio parodoje Klaipėdos parodų rūmuose.

Koncertas klube „Luxor" – penktadienį, 18 val. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius