Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 16

Alantos klebonas aiškina įsigijęs 40 tūkst. eurų vertės „Tesla“, kad neterštų gamtos

Alantos parapijos klebonas Sigitas Sudentas važinėja maždaug 40 tūkst. eurų vertės „Tesla“ elektromobiliu. Klebonas aiškina pasirinkęs elektromobilį, kad neterštų gamtos, o vietiniai prisimena kunigo silpnybę prabangiems automobiliams, penktadienį praneša „TV3 Žinios“.
Vilniečio Tomo „Tesla Model S“
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Tesla, Inc. Alanta

„Aš visad labai pergyvenu, kad važinėju po kaimą su Touaregu, kadangi tai yra gamtos teršimas. Iš tikrųjų, aš esu už švarią gamtą ir dėl to norėjau tikrai kuo mažiau teršti gamtą. Aš pats raginu žmones saugoti gamtą“, – „TV3“ sakė S.Sudentas.

53 metų klebonas po parapiją teigė važinėjantis „VW Touareg“, o elektromobilis stovi garaže. Į jį klebonas persėda, kai leidžiasi į ilgesnes keliones. Anot S.Sudento, įsigijęs elektromobilį jis sutaupo daug pinigų – už vos 4,5 euro pasikrovęs elektros nuvažiuoja apie 300 km.

Alantos parapijiečiai pasakojo, jog kunigas mėgsta prabangias mašinas – anksčiau jis vairavo „Lexus“.

Dvasininkas teigė, kad trejų metų senumo sudaužytą „Tesla“ pirko aukcione iš Jungtinių Amerikos Valstijų, o Lietuvoje automobilį suremontavo meistrai. „Yra oficialiai priduota muitinei, kiek ji kainavo – muitinės įkainavimas buvo 18 tūkst. eurų“, – „TV3“ sakė S.Sudentas.

Klebono „Tesla“ parapijiečiams užkliuvo, kai trečiadienį buvo pastatyta skersai neįgaliųjų stovėjimo vietų, šalia prekybos centro. Klebonas yra patekęs į sunkią avariją ir turi 2-os grupės invalidumą, todėl sako turintis teisę statyti automobilį neįgaliųjų vietoje.

Pasak jo, trečiadienį teko labai skubėti, nes parduotuvė buvo beužsidaranti, o namuose jis neturėjo duonos. „Tiesiai atvažiavau ir sustojau prie „Maximos“ – nepastebėjau, kad sustojau ant dviejų vietų“, – „TV3“ sakė klebonas.

Balandžio pabaigoje vairuodamas „Tesla“ klebonas pateko į avariją Vilniuje, kai nepraleido priešais važiavusio taksi automobilio. Eismo įvykio metu nukentėjo taksi keleivė, o nublokštas automobilis atsitrenkė į parduotuvės įėjimą.

„Važiavau į konservatoriją, reiškia, atlėkė greit – pažiūrėjom, matėm, kad taksi, o kadangi kamščiai, tai mane praleido <…> Pagrindiniu, šiaip, aš važiavau, o jis važiavo taksi juosta. Man uždėjo 150 eurų baudą“, – „TV3“ sakė S.Sudentas.

Dar jaunystėje klebonas buvo patekęs į keletą sunkių avarijų. Vairuodamas „Žiguli“ kunigas buvo pakliuvęs po sunkvežimiu ir beveik mėnesį buvo be sąmonės, persirgo hepatitą. Vėliau, Utenoje sukėlęs avariją sužalojo du motociklu važiavusius žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius