Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 05

Alaus daryklos „Švyturys-Utenos alus“ darbuotojų streikui kliūčių nebeliko

Klaipėdos miesto apylinkės teisme baigta nagrinėti byla dėl alaus gamyklos „Švyturys-Utenos alus“ darbuotojų streiko.
Pirmadienį alaus daryklos darbuotojai vėl surengė piketą.
Pirmadienį alaus daryklos darbuotojai vėl surengė piketą. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Teismas atmetė bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ ieškinį dėl įmonės profesinių sąjungų birželio 23 d. paskelbto streiko pripažinimo neteisėtu.

Taip pat teismas panaikino taikytas laikinąsias apsaugos priemones – streiko atidėjimą 30 dienų.

„Streikas bus artimiausiu metu, dar nesuderinome, nes jis vyks dviejuose miestuose – Klaipėdoje ir Utenoje. Teismas sprendimą argumentavo tuo, kad mes nieko nepažeidėme. Kolektyvinė sutartis mums leidžia tai daryti. Jei atlyginimai nėra suderinami per metus, mes galime organizuoti streiką ir nepažeidžiame jokių teisės aktų“, – 15min.lt teigė „Švyturio“ profesinės sąjungos komiteto pirmininkas Raimondas Tamošauskas.

Organizuoti streiką Klaipėdoje ir Utenoje buvo planuota birželio 23 dieną, tačiau teismo sprendimu terminas buvo atidėtas trisdešimčiai dienų.

Bendrovė siekė, kad darbuotojų sprendimas dėl streiko būtų pripažintas neteisėtu. Tada Klaipėdos miesto apylinkės teismas patenkino bendrovės prašymą taikyti laikinąsias priemones ir atidėjo streiko terminą.

Gamyklos darbuotojai kelis kartus buvo surengę piketus.

Piketuotojai ne kartą teigė, kad administracija esą skelbia klaidingus duomenis apie atlyginimus. Jie nesutinka, kad gamyklos darbininko vidutinis darbo užmokestis siekia apie 3300 litų.

„Švyturys-Utenos alus“ administracijos nuomone, paskelbę streiką profsąjungų atstovai nepateikė jokio plano, kaip užtikrins nepertraukiamą gamybą. Palikus fermentavimo įrenginius be priežiūros, dėl juose susidarančio slėgio gali įvykti sprogimas, o tokia situacija pavojinga daugelio žmonių gyvybei.

Profesinių sąjungų ir bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ administracijos ginčas kilo dėl skirtingai interpretuojamo Kolektyvinės sutarties punkto, įpareigojančio kasmet peržiūrėti darbininkų atlyginimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius