Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 13

Alesius Beliackis gali pretenduoti į Laisvės premiją

Pasak užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio, Baltarusijos žmogaus teisių gynėją Alesių Beliackį ketinama pristatyti Laisvės premijai gauti. Ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime atsakydamas į parlamentaro Manto Varaškos klausimą, ministras sakė, kad netrukus parlamentiniam Užsienio reikalų komitetui bus pateiktos visos pavardės žmonių, kurie bus nominuoti šiai premijai.
Alesius Beliackis
Alesius Beliackis / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Į ministeriją kreipėsi Seimo narys Petras Auštrevičius, prašydamas pateikti ne vieną pavardę, kuri galėtų būti teikiama Laisvės premijos nominacijai. Mes svarstome ir artimiausiu metu Užsienio reikalų komitetą pasieks pavardės. Ir ne tik vieno pono A.Beliackio, o tada spręs Seimas“, – aiškino jis.

Prieš kurį laiką liberalcentristas Vytautas Bogušis pasiūlė A.Beliackį nominuoti Nobelio taikos premijai.

Vasarą Lietuvoje kilo skandalas paaiškėjus, kad Teisingumo ministerija Baltarusijos režimui pateikė duomenis apie A.Beliackio sąskaitas Lietuvos bankuose. Baltarusijos teisėsauga žmogaus teisių aktyvistą įtaria mokesčių slėpimu, jam gresia iki septynerių metų nelaisvės.

Laisvės premiją Seimas įsteigė rugsėjį. Ji bus teikiama Rytų ir Vidurio Europos žmogaus teisių gynėjams.

Pretendentus į premiją atrinks speciali Laisvės premijų komisija. Ji kasmet iki lapkričio 23 dienos privalės pateikti Seimui išvadas apie atrinktą pretendentą premijai gauti. Pačią premiją skirs Seimas iki gruodžio 23 dienos. Įstatyme numatyta, kad 5 tūkst. eurų ekvivalento litais dydžio (17,25 tūkst. litų) premija kasmet bus mokama iš valstybės biudžeto. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius