Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 23

Algimantas Juocevičius ir Ervinas Raistenskis kol kas nuo pareigų nenušalinti

Tyrime dėl Vidaus reikalų ministerijos (VRM) galbūt neskaidrių pirkimų įtariami du buvę politinio pasitikėjimo pareigūnai, šiuo metu einantys aukštas pareigas valstybės įmonėje „Regitra“ ir Turto valdymo ir ūkio departamente prie VRM, nėra nušalinti nuo darbo.
Algimantas Juocevičius
Algimantas Juocevičius / BFL/Tomas Lukšys

Nei VRM, kuriai pavaldžiame departamente dirba buvęs vidaus reikalų ministro patarėjas Ervinas Raistenskis, nei „Regitra“, kurios savininko teises ir pareigas įgyvendina VRM ir kurios vadovo patarėju dirba buvęs viceministras Algimantas Juocevičius, nėra gavusi teisėsaugos pranešimų, kad šie pareigūnai negalėtų eiti dabartinių pareigų.

„Nušalinti darbuotoją nuo darbo (pareigų) darbdavys gali tik įstatymų nustatytais pagrindais. VĮ „Regitra“ generalinio direktoriaus patarėjas A.Juocevičius nuo pareigų nenušalintas, nes VĮ „Regitra“ nėra gavusi pareigūnų arba organų, kuriems įstatymas suteikia nušalinimo teisę, rašytinio reikalavimo jį nušalinti“, – BNS informavo „Regitra“.

Be A.Juocevičiaus ir E.Raistenskio, buvo sulaikyti žinomas televizijos prodiuseris Rolandas Skaisgirys, kuris buvo įvardintas vienu „tvarkiečių“ kandidatų į Vilnius mero postą.

Vidaus reikalų ministro patarėjas Valdas Kaminskas savo ruožtu sakė, kad negauta dokumentų, kurių pagrindų reikėtų nušalinti E.Raistenskį.

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais VRM vykdytų viešųjų pirkimų. Iš viso buvo sulaikyti penki asmenys, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Be A.Juocevičiaus ir E.Raistenskio, buvo sulaikyti žinomas televizijos prodiuseris Rolandas Skaisgirys, kuris buvo įvardintas vienu „tvarkiečių“ kandidatų į Vilnius mero postą, taip pat viešosios įstaigos „Pradas media“ direktorius Justinas Garliauskas ir bendrovės „NTService“ vadovas Peisachas Kačerginskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius