Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 06

Algimantas Kliunka pasiprašė atleidžiamas iš darbo, generalinis prokuroras prašymą patenkino (atnaujinta 16.08 val.)

Į skandalą būdamas neblaivus įsipainiojęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka ketvirtadienį įteikė prašymą atleisti jį iš pareigų, patvirtino prokuratūros atstovė.
Algimantas Kliunka
Algimantas Kliunka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Jis pateikė prašymą atleisti iš darbo“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Vilma Budėnienė.

Pasak jos, prašymas buvo įteiktas ketvirtadienį, pirmoje dienos pusėje.  „Prašau atleisti iš tarnybos Lietuvos Respublikos prokuratūroje savo noru nuo šios dienos“, – A.Kliunkos prašymą citavo V.Budėnienė.

Anot jos, generalinis prokuroras Darius Valys turėtų iki darbo dienos pabaigos apsispręsti, ar tenkinti A.Kliunkos prašymą.

Vilniaus miesto policija pranešė, kad dėl A.Kliunkos elgesio trečiadienio naktį apie 1.40 val. kreipėsi Pylimo gatvėje esančio baro „Metro“ apsaugos darbuotojas. Jis pats sulaikė prokurorą, kuris neva „triukšmavo, keikėsi ir įžeidinėjo barmenę“.

A.Kliunka dėl to buvo nuvežtas į Vilniaus miesto 3–iąjį policijos komisariatą. Pareigūnas atsisakė čia tikrintis blaivumą.

A.Kliunkos blaivumas patikrintas trečiadienio rytą, kai jis atėjo į darbą Generalinėje prokuratūroje.

Jam nustatytas 0,61 promilės girtumas.

Antradienį prokuroras šventė gimtadienį.  

Papildyta 16.08 val.: Generalinė prokuratūra praneša, kad generalinis prokuroras Darius Valys patenkino Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro Algimanto Kliunkos prašymą pasitraukti iš tarnybos Lietuvos Respublikos prokuratūroje savo noru.

Generalinis prokuroras sprendimą priėmė atsižvelgdamas į pačio prokuroro norą palikti tarnybą bei pripažinimą dėl nederamo savo elgesio.

Kiekvienas prokuroras turi vengti tarnybos ir netarnybos metu žodžiais arba savo elgesiu žeminti prokuroro kaip valstybės pareigūno ir prokuratūros kaip valstybės institucijos vardą, - teigiama prokuratūros teisės aktuose.

Prokuroras Algimantas Kliunka iš tarnybos atleidžiamas nuo ketvirtadienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius