Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 05

Algimantos Pabedinskienės patarėja – už melagingų parodymų davimą nuteista Giedrė Vitienė

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės patarėja tapo už melagingų parodymų davimą Darbo partijos byloje nuteista Giedrė Vitienė.
Giedrė Vitienė
Giedrė Vitienė / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Antradienį buvo pranešta apie tris naujas A.Pabedinskienės patarėjas. Giedrė Vitienė kuruos šeimos politikos, jaunimo, socialinės aprėpties ir socialinio draudimo sritis, skelbiama ministerijos tinklalapyje.

Pasak A.Pabedinskienės, G.Vitienės teistumas yra pasibaigęs, todėl jokių problemų jos darbui ministerijoje tai neturėtų sukelti.

„Savo komandą formavau rinkdamasi žmones pagal aukštus kvalifikacinius reikalavimus. G.Vitienė yra kompetentinga ir patyrusi specialistė, turinti ilgametę patirtį Seime ir versle. Tikiu, kad ji puikiai padės kuruoti jaunimo užimtumo bei šeimos politikos, socialinės aprėpties srities klausimus. Renkantis patarėją, man visa situacija apie turėtą teistumą buvo žinoma, tačiau jis yra pasibaigęs. Todėl nemanau, kad tai turi būti kliūtis kompetentingam ir profesionaliam žmogui prisijungti prie mūsų komandos“, – BNS atsiųstame komentare sakė A.Pabedinskienė.

G.Vitienė 2009 metų gegužę pripažinta kalta, kad būdama liudytoja Darbo partijos apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo byloje, padarė nusikaltimą – davė melagingus parodymus minėtoje byloje. Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas jai tada skyrė 3750 litų baudą.

Per ikiteisminį tyrimą G.Vitienė teigė negalinti prisiminti, kad ji pasirašė prokurorų parodytus buhalterinius dokumentus. Tą patį ji pareiškė ir per pakartotinę apklausą, todėl buvo paskirta psichiatrinė ekspertizė, kuri jokių G.Vitienės atminties sutrikimų nenustatė. Kasos išlaidų orderius ištyrę ekspertai nustatė, kad juos užpildė ir pasirašė G.Vitienė, todėl šiai buvo iškelta baudžiamoji byla.

Naujoji patarėja buvo Seimo narės Loretos Graužinienės padėjėja. Ji darbą ministerijoje pradėjo praėjusios savaitės pabaigoje.

Antradienį darbą pradėjo dirbti kita A.Pabedinskienės patarėja – buvusi Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Danguolė Juozapavičienė.  Ji bus atsakinga už Europos Sąjungos struktūrinės paramos, užimtumo ir darbo sritis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius