-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 28

Algio Ramanausko elgesį svarstys TS-LKD partijos skyriaus etikos komisija, kurios šiuo metu nėra

Savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje premjerą ir kitus visuomenės veikėjus apdergusio konservatoriaus Algio Ramanausko elgesį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas nurodė vertinti partijos Fabijoniškių skyriaus etikos komisijai. Tačiau paaiškėjo, kad šiuo metu tokios komisijos tiesiog nėra. Todėl A.Ramanausko Naujųjų metų išvakarėse paskelbti apdovanojimai partijos bus įvertinti ne anksčiau nei kovą.
Algis Ramanauskas-Greitai
Algis Ramanauskas-Greitai / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Neseniai pasikeitus Fabijoniškių skyriaus vadovybei ir jo pirmininku tapus Seimo nariui Dainiui Kreiviui, konservatorių Fabijoniškių skyrius šiuo metu dar nėra suformavęs naujos etikos komisijos, kuri turėtų partijos Priežiūros komiteto pavedimu vertinti partiečio elgesį.

„Dabar tokios komisijos nėra. Mes dar neišsirinkome skyriaus etikos komisijos, tai dabar šauksime kažkada dar vieną susirinkimą skyriaus. Tai turėtume padaryti per mėnesį, du ar tris ir tada išrinksime etikos komisiją, o ji paskui bandys kažką spręsti, nes turi tokį imperatyvų Priežiūros komiteto pavedimą“, – 15min.lt situaciją paaiškino naujas TS-LKD Fabijoniškių skyriaus pirmininkas D.Kreivys.

Griežčiausia nuobauda, kurią gali taikyti partijos skyriaus etikos sargai, yra rekomendacija šalinti asmenį iš partijos. Tiesa, dėl tokio sprendimo turėtų balsuoti partijos skyriaus taryba, o A.Ramanauskas dar turėtų galimybę ieškoti užtarimo TS-LKD visų Vilniaus skyrių sueigos etikos sargų.

Jos pirmininkas Giedrius Gražulis sako, kad skyriaus etikos komisija svarstytų ne tik tai, ar A.Ramanauskas savo veiksmais pakenkė partijai, bet ir vertintų jo pasisakymų moralę bei etiką. 

„Jeigu skyriaus etikos komisijos sprendimas būtų nepalankus A.Ramanauskui, tokiu atveju ji gali rekomenduoti skyriaus tarybai pašalinti jį iš partijos. Tačiau tuomet jis dar gali kreiptis į Sueigos etikos komisiją, kad mes persvarstytume. Mes esame tokia apeliacinė institucija, kuri vertina partijos nario veiksmus, kai skyriaus etikos komisija jau yra priėmusi sprendimą“, – paaiškino jis

G.Gražulio teigimu, A.Ramanauskas už savo elgesį bent pabarimo nusipelnė.

„Aš manau, kad A.Ramanausko veiksmai prieštarauja visuotinai pripažintoms moralės normoms ir galbūt, nesu tikras, daro netiesioginę žalą partijai, bet tiesioginės žalos partijai nedaro“, – teigė jis.

Primename, kad TS-LKD Priežiūros komitetas buvo gavęs partijos nario skundą dėl A.Ramanausko paskelbtų apdovanojimų. Tačiau komitetas nutarė, kad A.Ramanauską įvertinti turėtų ne jis, o skyriaus etikos sargai, nes Priežiūros komitetas tiria tik tuos atvejus, kai partijos narys  daro akivaizdžią žalą partijai, jai kenkia.

„Šiuo atveju Priežiūros komitetas mano, kad A.Ramanausko veiksmai tiesioginės žalos partijai nedaro, tam aš irgi pritariu“, – pažymėjo G.Gražulis.

Laidų vedėjas A.Ramanauskas partiečių nemalonės gali sulaukti už Naujųjų metų išvakarėse  „Facebook“ paskelbtus „Metų Šūdus“ – „ryškiausias 2012-ųjų beždžiones“, kuriuose premjerui A.Butkevičiui skyrė „Metų idioto“ titulą ir apkeiksnojo jį „skystakiaušiu fūfeliu“.

Socialdemokratai dėl šių pareiškimų A.Ramanauską apskundė Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai ir žurnalistų etikos inspektorei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius