-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 07

Algirdą Butkevičių pašiurpino prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimai apie korupciją

Prezidentės Dalios Grybauskaitės metiniame pranešime išsakytos mintys apie galimai korumpuotus valdininkus bei tautos išrinktuosius suglumino opozicinės Socialdemokratų partijos vadovą parlamentarą Algirdą Butkevičių. Jo teigimu, tokie pareiškimai gali pakenkti Lietuvos įvaizdžiui.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Tikrai nenorėčiau sutikti, kad čia (Seime, – aut. past.) klesti korupcija. Man, kaip Seimo nariui, buvo šiek tiek nemalonu klausytis tokių pasisakymų, kad neva kyšininkai, vos ne vagys, korumpuoti. Žinote, ketvirtą kadenciją esu Seime, bet kad čia kas nors siūlytų kyšius... Tokių žmonių nesutikau“, – žurnalistams kalbėjo A.Butkevičius.

Taip jis sureagavo į D.Grybauskaitės metiniame pranešime parlamentarams taikytą frazę apie įstatymų leidybą: „Ir kiekvieną kartą, kai man bus pateiktas koks nors atskiros grupelės užsakytas, korupcija ar tiesiog kvailybe dvelkiantis įstatymas, asmeniškai domėsiuosi jo kilmės istorija. Asmeniškai aiškinsiuosi, kurioje teisėkūros grandyje atsirado tokių įtarimų keliančių nuostatų.“

„Manau, apskritai korupcijos klausimas buvo per daug dramatizuotas. Jeigu mes apie savo valstybę kalbėsime tokiais epitetais, naudosime tokius žodžius... Juk prezidentės metinį pranešimą analizuoja užsienio valstybės, investuotojai, kurie rengiasi ateiti į Lietuvą. Man jų vietoje darytųsi šiek tiek šiurpoka ir aš tikrai pagalvočiau, ar ateiti į tokią korumpuotą valstybę. Nenorėčiau sutikti, kad mūsų valstybė tokia korumpuota ir čia tiek kyšininkų“, – sakė socialdemokratų pirmininkas.

Politikas priminė, kad D.Grybauskaitė metiniame pranešime Lietuvos ekonomikos ateitį piešė šviesiomis spalvomis, tačiau jis pasigedo prognozių, kada tai pajus paprasti žmonės.

„Eksportas didėjo, to nepaneigsi. Tačiau ar per pirmąjį metų ketvirtį didėjo žmonių pajamos? Įvertinus infliaciją, jos sumažėjo. Nenorėčiau sutikti ir su mintimi, kad Lietuvoje auga vartojimas. Jis didėjo nežymiai, o pažvelgus, kaip jis augo, matyti, kad tai palietė tik nedidelį procentą žmonių“, – kalbėjo jis.

Anot A.Butkevičiaus, pranešime valstybės vadovė galėjo griežtai pareikalauti Vyriausybės imtis priemonių sprendžiant demografines, emigracijos problemas.

Socialdemokratų pirmininkas sakė, kad, lyginant su pernykščiu D.Grybauskaitės metiniu pranešimu, šiame akivaizdžiai trūko Lietuvos užsienio politikos įvertinimo. „Turėtų būti daugiau konkretumo šiuo klausimu, juk užsienio politika – viena pagrindinių prezidentės funkcijų. Aš gavau per mažai informacijos, ką ketinama daryti ir kokį vaidmenį užsienio politikoje ketina vaidinti D.Grybauskaitė“, – pabrėžė A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius