-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 20

Algirdas Butkevičius apie Julių Veselką: jis vienas geriausių ekonomistų Seime

Antradienį Seimui patvirtinus parlamentinių komitetų sudėtis, kilo abejonių dėl kai kurių pasirinkimų. Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius „Lietuvos ryto televizijos“ laidoje „Lietuva tiesiogiai“ gynė būsimų komitetų vadovų kandidatūras.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nemažai abejonių sukėlė tai, kad „tvarkietis“ Julius Veselka siūlomas vadovauti Ekonomikos komitetui. Tačiau A.Butkevičius televizijos laidoje karštai gynė šią kandidatūrą. „J.Veselka turi labai daug ekonominių žinių“, – sakė A.Butkevičius. Jo nuomone, šis parlamentaras patenka į penketuką geriausiai ekonomiką išmanančių dabartinio Seimo narių ir buvo vienas geriausių kandidatų užimti šį postą.

Paklaustas apie J.Veselkos išsišokimus, A.Butkevičius teigė, kad politikas tik formuoja tokį savo įvaizdį, o tapęs komiteto vadovu „labai rimtai į tai žiūrės“. A.Butkevičius teigė, kad keiksmai, gruboki pareiškimai tebuvo J.Veselkos orientavimasis į tam tikrus rinkėjus prieš rinkimus. A.Butkevičius sako, kad dabar Lietuva labai aiškiai susiskirsčiusi į elitą ir tuos, kurie balansuoja ties skurdo riba, tad toks elgesys galėjo būti bandymas atkreipti tam tikros rinkėjų grupės dėmesį.

Diskusijų sulaukė ir žinia, kad Biudžeto ir finansų komitetui turėtų vadovauti socialdemokratas Bronius Bradauskas. Iki šiol neužmiršta, kaip B.Bradauskas kartu su keliais kitais Seimo nariais nuvyko į Baltarusiją ir ten vietos žiniasklaidai negailėjo pagyrų Aliaksandrui Lukašenkai. A.Butkevičius apie šį Seimo narį sakė, kad „tada buvo pasikarščiuota, neatsakingai pasielgta“, tačiau šis Seimo narys, A.Butkevičiaus teigimu, irgi tinkamas vadovauti komitetui. 

Į klausimą, kodėl anksčiau sakė, kad į Vyriausybę kviesis profesionalus, o dabar visgi nusprendė formuoti ją iš partijai priklausančių žmonių, A.Butkevičius atsakė, kad „ne kiekvienas nori eiti, kai tokia ekonominė situacija“. Tiesa, nors, A.Butkevičiaus teigimu, prisivilioti savo srities profesionalus yra sunku, iki šiol „vyksta įvairūs pokalbiai“.

A.Butkevičius neslėpė ir nuoskaudos, kad jau dabar valdančioji koalicija vadinama „užuovėja nusikaltėliams“. „Lietuvoje labai populiaru kalbėti epitetais, – sakė jis ir pridūrė, kad taip dažniausiai kalba žemo išprusimo žmonės. – Kiekvienam žmogui būtų skaudu, kai taip vadinamas, kai iš tiesų neturi sąsajų su nusikalstamu pasauliu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius