-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 11

Algirdas Butkevičius „darbiečių“ keliamą triukšmą dėl euro vadina politiniu šantažu

Socialdemokratų pirmininkas, premjeras Algirdas Butkevičius politiniu šantažu pavadino Seimo pirmininkės, Darbo partijos lyderės Loretos Graužinienės gąsdinimus, kad įvedus eurą, lietuviai nuskurs.
Loreta Graužinienė ir Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius atkirto Loretai Graužinienei. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Gąsdinimo neva euro įvedimas nuskurdins ir pasmerks žmones badauti – net negaliu vadinti rinkiminiu populizmu. Tai politiniu šantažu kvepianti retorika, kai ciniškai paminami šalies strateginiai tikslai. 1509 litų minimali alga. Skaičių galima sugalvoti pačių įvairiausių, bet mes įsipareigojome laikytis Fiskalinės drausmės įstatymo ir turime jaustis atsakingi, kad Lietuva nebūtų daugiau praskolinta", – šeštadienį Vilniuje vykstančiame socialdemokratų tarybos posėdyje sakė A.Butkevičius.

Partijos nariams jis sakė, kad ne tik opozicijos atstovai, bet ir koalicijos partneriai pradėjo grumtis, kas geriau pasirodys visuomenės akyse.

Pastaruoju metu Darbo partija, ypač jos pirmininkė L.Graužinienė, gąsdina žmones, kad įsivedus eurą Lietuvoje prasidės badas. Be to, „darbiečiai“ pradėjo kalbėti apie minimalios mėnesinės algos didinimą iki 1509 Lt.

„Rinkimai yra rinkimai. Opozicija ir netgi koalicijos partneriai jau pradėjo rungtynes, kurie išmes į erdvę daugiau populistinių idėjų", – teigė premjeras.

Jis pridūrė, kad svarbiausi valdžios tikslai yra išdėstyti Vyriausybės programoje, todėl jis nesuprantantis ir nepateisinantis bandymų provokuoti diskusijas dėl euro. Anot jo, spekuliacijos dėl euro bus baigtos kitą savaitę. Antradienį apie eurą kalbėsis politinė taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius