-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 28

Algirdas Butkevičius: dėl SGD terminalo būtų galima kooperuotis su Latvija ir Lenkija

Paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad dėl suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo, būtų galima ieškoti bendrų sprendimų su Latvija ir Lenkija.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Buvo įvertintas Europos Komisijos pasakymas, kad Klaipėdoje statomas gamtinių dujų terminalas yra vos ne kaip netinkamas. Bet reikia ieškoti kitų variantų – reikia gal su Latvija kooperuotis, reikia gal su Lenkija kooperuotis“, – trečiadienį po valdančiosios koalicijos partnerių susitikimo su Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovais žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, anksčiau kalbėta apie dujų jungtis iš Lietuvos į Lenkiją, todėl galima ieškoti išeičių ir dėl SGD terminalo.

„Buvo kalba ir dėl dujų jungties į Lenkiją projekto įgyvendinimo. Tai, žinot, visą laiką reikia ieškoti išeities. Tos išeitys turi nedidinti naštos“, – teigė A.Butkevičius.

Lietuva turi jungtį su Latvijos Inčiukalnio dujų saugykla, kur saugo savo reikmėms būtinas dujų atsargas, be to, pirmąjį kitų metų ketvirtį turėtų būti paskelbta galimybių studijos dėl dujotiekio į Lenkiją statybos išvados.

Lietuva, kuri dabar yra priklausoma tik nuo brangių Rusijos „Gazprom“ dujų, siekia diversifikuoti dujų importą ir Klaipėdoje stato 600 mln. litų vertės SGD terminalą, kurį tikimasi pradėti naudoti 2014 metų pabaigoje.

Europos Komisijos praėjusią savaitę paskelbtame tyrime dėl regioninio SGD terminalo teigiama, kad vienodai vertinamos dvi galimybės – statyti tokį terminalą tiek Estijoje, tiek Suomijoje.

Regioninis terminalas aprūpintų dujomis Baltijos valstybes ir Suomiją, kurios dabar yra visiškai priklausomos nuo Rytų tiekėjo. Terminalui būtų suteikta ES finansinė parama.

Robertas Dargis: SGD terminalo statyboje galėtų dalyvauti privatus kapitalas

SGD terminalo statyboje galėtų dalyvauti ir privatus kapitalas, teigia Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.

„Aš manau, kad reikėtų grįžti ir bandyti kalbėtis kartu su privačiais investuotojais, nes tai užtikrintų iš esmės ir jų, ir valstybės interesus“, – trečiadienį po valdančiosios koalicijos partnerių susitikimo su Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovais žurnalistams sakė R.Dargis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius