-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 08

Algirdas Butkevičius: pavesta išsiaiškinti, kodėl atmestas projektas dėl lenkiškų pavardžių

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius penktadienį pranešė pavedęs išsiaiškinti, kodėl 2010 metais Seimas atmetė įstatymo projektą dėl pavardžių rašybos nelietuviškais rašmenimis.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tuomet pats A.Butkevičius taip pat nepalaikė šio įstatymo per balsavimą politikas susilaikydamas.

„Šiandien anksti ryte buvo pavesta išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių buvo atmestas šis įstatymo projektas. Nes man šiandien dar rūpi, dėl ko vyko toks balsavimas, netgi ir būdami opozicijoje, kai kurie tikriausiai taip balsavo, ir aš, man atrodo“, – „Znad Willi“ radijui sakė premjeras.

2010 metų balandį balsuojant dėl Vardų ir pavardžių dokumentuose įstatymo „už“ balsavo vienintelis socialdemokratas – buvęs premjeras Gediminas Kirkilas. Trys socialdemokratai buvo prieš, o aštuoni susilaikė.

Už tuometinio premjero konservatoriaus Andriaus Kubiliaus pateiktą projektą balsavo aštuoni jo partijos bendražygiai, prieš buvo 11, o 15 susilaikė.

Kalbėdamas apie vietovardžių rašybą tautinės mažumos kalba, A.Butkevičius penktadienį sakė, kad Vyriausybės darbo grupė kovo mėnesį turėtų pateikti išvadas.

Paklaustas, ar pats pritartų, kad vietovardžius būtų leidžiama rašyti ne tik lietuvių, bet ir tautinės mažumos kalba, premjeras tiesiai neatsakė: „Visada spręsime pagal mūsų tiek tarptautinę, tiek Lietuvos teisę“.

Užsienio reikalų ministras socialdemokratas Linas Linkevičius interviu Lenkijos žiniasklaidai atsiprašė dėl 2010 metų balsavimo, kuris įvyko tą pačią dieną, kai į Vilnių atvyko tuometinis Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis.

„Tai didelė gėda. Prezidentas Lechas Kaczynskis buvo didelis Lietuvos draugas. Apmaudu, kad taip nutiko per jo vizitą. Tuomet nebuvau deputatas, tačiau norėčiau už tai atsiprašyti“, – ketvirtadienį paskelbtame interviu dienraščiui „Rzecpospolita“ sakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius