Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 20 /09:49

Algirdas Butkevičius: etika ir moralė – aukščiausios vertybės kiekvienam asmeniui

Etika ir moralė yra aukščiausios vertybės kiekvienam asmeniui, sako premjeras Algirdas Butkevičius, reaguodamas į kilusią diskusiją dėl Ūkio banko laikinojo administratoriaus Adomo Audicko sprendimo pasamdyti advokatų kontorą „Raidla, Lejins & Norcous“, su kuria pats neseniai dirbo.
Algirdas Butkevičius pasveikino Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos konferencijos „NT rinka: mokesčių naujienos ir perspektyvos, energetika, finansavimo galimybės“ dalyvius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Sprendimui teigia nepritariantis ir Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

„Etika ar moralė, aš manau, yra aukščiausios vertybės kiekvienam asmeniui. Tuo labiau, jei asmuo užima atsakingas pareigas, be tų vertybių, vargu, ar jis galėtų pasiekti aukštą kompetenciją“, – trečiadienį interviu „Laisvajai bangai“ sakė premjeras.

Taip jis reagavo į Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliausko antradienio pareiškimą, kad etika ir moralė yra „ne šio pasaulio dimensijos“.

A.Butkevičius teigė buvęs nustebintas tokios centrinio banko vadovo frazės.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Adomas Audickas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Adomas Audickas

„Aš manau, kad kiekvienam asmeniui, nepriklausomai nuo užimamų pareigų, tos vertybės yra labai svarbios“, – sakė premjeras.

Seimo pirmininkas V.Gedvilas taip pat sako nepritariantis Ūkio banko laikinojo administratoriaus pasirinkimui.

„Manau, kad Lietuvoje yra pakankamai gerų teisininkų ir nebūtina samdyti tuos teisininkus iš savo buvusios darbovietės. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, manau, pasižiūrės ir įvertins“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V.Gedvilas.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nutarė aiškintis, ar A.Audickas pažeidė viešuosius ir privačius interesus, kai sprendžiant Ūkio banko problemas jis pasamdė advokatų kontorą „Raidla, Lejins & Norcous“.

Lietuvos banko atstovai tvirtina, kad A.Audickas negalėjo supainioti viešųjų ir privačių interesų, nes tiek jis, tiek jo nusamdyta advokatų kontora „Raidla, Lejins & Norcous“ yra privatūs asmenys, administruojantys privatų ūkio subjektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius