Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 06

Algirdas Butkevičius: FNTT turėtų priklausyti Finansų ministerijai

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) turi būti pertvarkyta jos pavaldumą iš Vidaus reikalų ministerijos perduodant Finansų ministerijai, sako Seimo rinkimus laimėjusios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas ir kandidatas į ministrus pirmininkus Algirdas Butkevičius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Butkevičiaus teigimu, FNTT pertvarka yra viena iš priemonių siekiant sumažinti šešėlinę ekonomiką.

„Manau, kad reforma reikalinga, ir aš lieku tos pačios nuomonės, kad viena iš priemonių dėl šešėlinės ekonomikos sumažinimo, jog FNTT turėtų priklausyti Finansų ministerijai“, – LNK laidai „Alfa“ savaitė“ pareiškė Socialdemokratų partijos pirmininkas, jį cituoja naujienų portalas alfa.lt.

A.Butkevičius teigė, kad jam nerimą kelia „teisėsaugos sistemoje esančių institucijų darbas šiuo metu, kad nevyksta koordinacija tarp atskirų institucijų, kad nėra glaudaus bendradarbiavimo operatyviai sprendžiant daugelį klausimų“.

Kaip pavyzdį politikas minėjo, kad jam vadovaujant Finansų ministerijai Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovai skųsdavosi, jog FNTT įstrigdavo jų prašymai kuo skubiau išsiaiškinti kai kurių mokesčių nemokėjimą.

Finansų ministro valdymo sričiai šiuo metu priskirta 13 įstaigų ir įmonių, tarp jų – Muitinės departamentas, Valstybinė mokesčių inspekcija, Valstybės dokumentų technologinės apsaugos tarnyba, Lošimų priežiūros tarnyba.

Įstatymai numato, kad Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, kuri šiuo metu yra pavaldi Vidaus reikalų ministerijai, yra teisėsaugos įstaiga, kurios paskirtis – vykdyti nusikaltimų, kitų teisės pažeidimų finansų sistemai ir su jais susijusių nusikaltimų, kitų teisės pažeidimų atskleidimą bei tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius