-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 04 21 /13:13

Algirdas Butkevičius kirto krizių premjerui: nuskurdinote viduriniąją klasę

Vyriausybės metinės ataskaitos pristatymas Seime, kaip ir daugelis klausimų, neapsiėjo be politinių pasikumščiavimų. Smarkiausiai kliuvo krizių premjeru vadinamam konservatoriui Andriui Kubiliui.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Daugiausia dėmesio, pristatydamas Vyriausybės metinę ataskaitą, premjeras Algirdas Butkevičius skyrė šalies ekonomikai.

Premjeras gyrėsi, kad, nepaisant nežymaus Lietuvos ūkio augimo praėjusiais metais, biudžetas buvo renkamas kaip niekad gerai.

Be to, ši Vyriausybė esą įrodė, kad veiksminga valstybėje gali būti ne tik diržų veržimosi politika, kokią krizės metais taikė konservatorius premjeras A.Kubilius.

Pasak jo, tokia politika nuskurdino viduriniąją klasę.

Premjeras taip pat nepraleido progos pasigirti euro įvedimo nauda – buvo padidintas Lietuvos kredito reitingas, gyventojai sutaupė, sumažėjus palūkanoms.

„Sulaukėme investicijų gausos. Tai atspindi sėkmingą ūkio plėtros politiką“, – tęsė A.Butkevičius.

Vyriausybės spaudos tarnybos išplatintame pranešime taip pat giriamasi „NordBalt“ ir „LitPol Link“ elektros jungčių projektais.

„Kai pradėjome darbą, Lietuvoje buvo itin aukštų energetikos kaštų valstybė. (…) Padėjome pagrindą skaidriai, taupiai ir atsakingai energetikos sistemai“, – A.Butkevičius pasakojo apie tai, kaip ardė monopolijas įvairiose energetikos srityje, kaip išsiderėjo „Gazprom“ nuolaidą, atsisakė Elektrėnų elektros ir t.t.

Taip pat teigiama, kad pernai valstybės ir savivaldybių biudžetai 2,3 procento viršijo prognozuotą pajamų lygį, o 58 savivaldybės iš 60 bene pirmą kartą įvykdė ar viršijo pajamų planus, taip pat vienu veiklos rezultatų įvardijama sumažinta šešėline ekonomikos dalis.

A.Butkevičius taip pat gyrėsi, kad įvykdė dideles permainas krašto apsaugoje – maždaug dvigubai padidino išlaidas krašto apsaugai.

„Pernai išlaidos gynybai padidintos 150 mln. eurų, ir tiek pat padidintos pensijos ir atlyginimai mažiausiai gaunantiems žmonėms“, – sakė ji.

Premjeras sakė, kad galėtų didinti atlyginimus ir pensijas dar greičiau, jeigu nereikėtų atidavinėti konservatorių skolos Lietuvos gyventojams.

Opozicijos, žinoma, Vyriausybės ataskaita nesužavėjo.

„Būtų geriau ne pasigyrimų ataskaita, o realybės ataskaita. Pernai Vyriausybė ne ką ir nuveikė“, – po Vyriausybės ataskaitos pristatymo sakė A.Kubilius.

Jis taip pat kalbėjo ir apie tebesitęsiančią emigraciją.

„Emigrantai, matyt, nesuprato, kaip čia gera gyvent, kaip jūs sakote“, – sakė A.Kubilius.

Tuo metu liberalas Eligijus Masiulis kalbėjo, kad čia pristatyti ne paskutinių metų, bet visos kadencijos Vyriausybės ataskaita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius