Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 07 12

Algirdas Butkevičius: Lietuvą ir Vokietiją sieja bendros vertybės ir bendra veikla Europos Sąjungoje

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ir į Lietuvą su valstybiniu vizitu atvykęs Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas penktadienį vykusiame susitikime pasidžiaugė geru dvišaliu bendradarbiavimu, aptarė finansinę padėtį euro zonoje, kitas Europos Sąjungos aktualijas, taip pat energetikos, švietimo klausimus.
Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su Vokietijos Federacinės Respublikos Prezidentu Joachimu Gaucku
Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius susitiko su Vokietijos Federacinės Respublikos Prezidentu Joachimu Gaucku / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Džiaugiamės glaudžiu bendradarbiavimu su Vokietija, mus sieja intensyvūs politiniai ir ekonominiai santykiai, bendros euroatlantinės vertybės ir bendra veikla ES“, – sakė Lietuvos premjeras. Jis padėkojo Vokietijai už paramą Lietuvos kandidatūrai į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją ir į nenuolatines nares Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje 2014–2015 metais.

Vyriausybės vadovas taip pat pristatė Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus, dar kartą pabrėždamas, kad mūsų šalies pirmininkavimas grindžiamas trimis aspektais: patikima, auganti ir atvira Europa. „Tikimės glaudžiai dirbti su ES institucijomis ir visomis Sąjungos narėmis, o ypač Vokietija, kuri šiandien vaidina pagrindinį vaidmenį kuriant stabilią ir patikimą bei augančią ES ekonomiką“, – pažymėjo Ministras Pirmininkas.

Aptardami situaciją euro zonoje, pokalbio dalyviai sutarė, kad labai svarbu nuosekliai siekti gilesnės ekonominės integracijos ir spartinti Bankų sąjungos užbaigimo procesą. Vyriausybės vadovo teigimu, Lietuva tikisi įstoti į euro zoną nuo 2015 m. ir nuosekliai dirba, kad šalis atitiktų Mastrichto kriterijus.

Prezidentas J. Gauckas patikino Lietuvos Vyriausybės vadovą, kad Vokietija palankiai vertina ir remia tokį mūsų šalies siekį. „Nepaisant tam tikrų sunkumų euro zonoje, Jūs ketinate įsivesti eurą, tuo parodydami pasitikėjimą Europa ir jos ateitimi. Labai gerbiame ir vertiname tokį Jūsų pasirinkimą“, – sakė Prezidentas.

Ministro Pirmininko A. Butkevičiaus ir Vokietijos Prezidento susitikime taip pat kalbėta Baltijos jūros regiono strategijos, Rytų partnerystės, ES plėtros temomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius