Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 29

Algirdas Butkevičius mano, kad Bronius Bradauskas turi toliau vadovauti Seimo komitetui

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad filmą apie Sausio 13-ąją Seime rodyti uždraudęs Bronius Bradauskas turėtų likti Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko poste.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / „Scanpix“ nuotr.

„Dėl komiteto pirmininko pareigų – tai aš manau, kad būtų neteisinga jį atstatydinti, nes jis turi pakankamai kompetencijos eiti šias pareigas“, – BNS sakė Osle viešintis A.Butkevičius.

Pasak jo, reaguojant į Seimo nario elgesį, pakanka partijos vadovybės išsakytos kritikos.

„Dėl komiteto pirmininko pareigų – tai aš manau, kad būtų neteisinga jį atstatydinti, nes jis turi pakankamai kompetencijos eiti šias pareigas“, – BNS sakė Osle viešintis A.Butkevičius.

„Aš manau, kad kritika, kuri buvo išsakyta jo atžvilgiu, jam buvo didžiulė pamoka“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Prieš porą savaičių per Europos Sąjungos ekonomikos ir finansų valdysenos konferenciją, kurioje dalyvavo apie porą šimtų svečių iš visos Europos, Seimo kanceliarija norėjo parodyti trumpą dokumentinį filmą apie istorinę Seimo salę, nepriklausomybės atkūrimą 1990 metais ir sovietų agresiją 1991-ųjų sausio 13-ąją.

B.Bradauskas pareikalavo pataisyti filmą. Jis filme teigė pasigedęs didesnio dėmesio pirmajam šalies prezidentui Algirdui Mykolui Brazauskui ir pareikalavo iškirpti kadrus apie Sausio įvykius, nes dėl jų esą nepatogiai būtų jautęsi į renginį paties B.Bradausko siūlymu kviesti Rusijos diplomatai.

Kanceliarijai nesutikus taisyti filmo, jo išvis atsisakyta.

Lietuvos socialdemokratų partija anksčiau paskelbė atsiribojanti nuo B.Bradausko veiksmų. B.Bradauskas dėl tokio pareiškimo teigė besijaučiąs išduotas.

Keturiasdešimt Seimo opozicijos atstovų įregistravo Seimo nutarimo projektą, kuriuos siūloma B.Bradauską atleisti iš Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų. Šį klausimą turėtų svarstyti Seimas.

1991 metų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei šturmuojant televizijos bokštą, žuvo 13 Lietuvos laisvės gynėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius