-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 10 01

Algirdas Butkevičius: MMA didinimas iki 437 eurų būtų žalingas ekonomikai

Premjeras teigia, kad minimalaus atlyginimo (MMA) didinimas iki valdančiosios koalicijos partnerės Darbo partijos siūlomų 437 eurų ilgainiui padarytų didelę žalą ekonomikai.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šis klausimas turėtų būti suderintas su socialiniais partneriais, o mano manymu, ilguoju laikotarpiu ekonomikai būtų padaryta didžiulė žala, ypač regionuose, nes minimalus mėnesinis atlyginimas viršytų kai kurių darbuotojų atlyginimus, kurie dirba biudžetiniame sektoriuje“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė socialdemokratas Algirdas Butkevičius.

„Vis dėlto mes turime elgtis atsakingiau, turime remtis tam tikra dabartine padaryta analize apie mūsų ekonomikos ir finansų situaciją ir įvertinti pasėkmes tiek trumpalaikiame, tiek ilgalaikiame laikotarpyje“, – pridūrė A.Butkevičius.

Anot jo, MMA buvo pagrindinė priežastis, dėl kurios Darbo partijos deleguoti ministrai trečiadienį Vyriausybėje susilaikė ir nebalsavo dėl kitų metų biudžeto projekto.

„Aš manau, kad artėjant Seimo rinkimams, buvo priimtas Darbo partijos sprendimas, nurodantis ministrams susilaikyti ir nebalsuoti. Bet kada paklausi, dėl kokių argumentų jie nebalsuoja ir kodėl nepritaria, buvo paprastas atsakymas, kad reikalingos tolimesnės derybos ir pokalbiai“, – sakė premjeras.

Vyriausybė trečiadienį patvirtino pirminį 2016 metų valstybės biudžeto projektą, tačiau Darbo partijos deleguoti ministrai balsuojant susilaikė.

Seimas rugsėjo pabaigoje pritarė „darbiečių“ siūlytai rezoliucijai nuo 2016 metų liepos MMA padidinti iki 437 eurų. Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis trečiadienį LRT laidoje „Dėmesio centre“ teigė tikintis, kad su koalicijos partneriais pavyks sutarti dėl MMA didinimo, tačiau neatsakė, ar partija Seime balsuos už kitų metų biudžeto projektą, jei į jos siūlymus nebus atsižvelgta.

Nuo kitų metų sausio MMA didėja 25 eurais iki 350 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius