-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 09

Algirdas Butkevičius: nauju ieškiniu norime greitesnio arbitražo sprendimo dėl „Gazprom“

Lietuva ruošia naują ieškinį Tarptautiniam arbitražo teismui prieš Rusijos dujų koncerną „Gazprom“, nes nori greitesnio sprendimo dėl dujų kainų, sako premjeras. Algirdas Butkevičius pripažino, kad taip norima paspausti „Gazprom“ greičiau sumažinti dujų kainas Lietuvai.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šis ieškinys reikalingas, nes ieškiniai dažniausiai yra nagrinėjami, kada jie yra pareikšti tarp atskirų ūkio subjektų. Mes manome, kad ankstesnis ieškinys, kuris buvo pareikštas (Vyriausybės ieškinys Stokholmo arbitražui  – BNS), tęsiasi labai ilgai. Kiek matėme ieškinių, kurie buvo svarstomi „Gazprom“ klausimais, jie buvo greitai išnagrinėti ir palankūs toms šalims, kurių įmonės kreipėsi į arbitražą“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Algirdas Butkevičius.  

Pasak jo, jeigu „Gazprom“ apsispręs Lietuvai taikyti mažesnę dujų kainą, sprendimas dėl naujo ieškinio arbitražui gali būti keičiamas.

„Jeigu „Gazprom“ artimiausiu metu pasakys, kad ruošiasi įgyvendinti mūsų pageidavimus, norus, kad Lietuvai bus taikoma teisinga kaina, mes galėsime šį sprendimą pakeisti“, – teigė premjeras.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius