Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 10

Algirdas Butkevičius „nemato tragedijos“, jei pabėgėlių klausimą svarstys visas Seimas

Premjeras Algirdas Butkevičius sako „nematantis tragedijos“, jei Lietuvos priimamų pabėgėlių kvotą svarstys visas Seimas. Pasak jo, Vyriausybė ketvirtadienį turėtų pritarti Briuselio pasiūlymui per dvejus metus priimti 1105 pabėgėlius.
Pabėgėliai Kelečio stotyje
Pabėgėliai Kelečio stotyje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Aš manau, kad Vyriausybė pritars (siūlomai kvotai), bet kol nėra priimtas sprendimas, nenoriu kalbėti, o po to Europos reikalų komitetas. Kiek girdėjau, yra registruotas Seimo nutarimas, dėl to irgi nedarau tragedijos, jei bus svarstomas, bet bus labai greit priimtas ir bus mažiau spekuliacijų politikų tarpe“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė premjeras.

Vyriausybė pasitarime ketvirtadienį diskutuos dėl naujo Europos Komisijos siūlymo į Lietuvą papildomai perkelti 780 pabėgėlių iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja. Anksčiau Lietuva jau įsipareigojo priimti 325 pabėgėlius.

Premjero vertinimu, iš karto tokį žmonių skaičių priimti Lietuvai būtų sudėtinga, juolab, kad iš pradžių buvo ruošiamasi priimti per 300 pabėgėlių, tačiau palaipsniui programa bus įgyvendinta.

„Šiandien dieną, jei iš karto toks skaičius atkeliautų į Lietuvą, tikrai būtų sudėtinga šitą problemą išspręsti per vieną dieną, bet mes tam ruošiamės ir palaipsniui šitą programą įgyvendinsim“, – kalbėjo premjeras.

A.Butkevičius taip pat yra sakęs, jog nelegalios migracijos iššūkius Vyriausybė vertina labai rimtai ir solidarizuojasi su Europos Sąjungos narėmis. Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė laikosi pozicijos, jog Briuselio pasiūlytas pabėgėlių skaičius yra „optimalus skaičius, kurį Lietuva per dvejus metus yra pajėgi priimti“.

Tuo tarpu valdančioji koalicija vieningos nuomonės dėl pabėgėlių priėmimo neturi – Darbo partija ir „Tvarka ir teisingumas“ nepritaria Briuselio pasiūlytam pabėgėlių perkėlimo planui.

Darbo partijos frakcijos keli atstovai yra registravę nutarimo projektą, kad Vyriausybė parengtų pabėgėlių priėmimo tvarką numatančius teisės aktus, o juos, taip pat ir priimamų pabėgėlių skaičių, tvirtintų Seimas ne mažiau kaip pusės visų parlamentarų balsais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius