-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11

Algirdas Butkevičius: nenorėčiau tikėti, kad kiekvienas lietuvis – sekamas

Saugumo departamentas skelbia, kad Rusijos ir Baltarusijos tarnybos siekia gauti įslaptintos informacijos apie Lietuvos vidaus bei užsienio reikalus, o Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas pripažįsta, jog šiuo metu kiekvieno lietuvio gali būti klausomasi iš Rusijos. Tačiau premjeras Algirdas Butkevičius sako nenorįs tuo tikėti.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Aš nenorėčiau tikėti, kad kiekvienas Lietuvos pilietis yra sekamas ir jo klausomasi. Jeigu yra kokios nors pastangos dedamos, kad būtų galima kažko pasiklausyti, tai, aš manau, daugiau tokie darbai gali būti nukreipti į atsakingus pareigūnus, kurie valdo tam tikrą informaciją ar užima atsakingas pareigas“, – LRT radijui antradienį kalbėjo premjeras A. Butkevičius.

Jis pažymėjo, jog įslaptintos informacijos apsaugą reglamentuoja Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymas, kuris nustato valstybės ar tarnybos paslaptis sudarančios informacijos įslaptinimo, saugojimo, naudojimo, išslaptinimo, apsaugos veiksmų koordinavimo bei kontrolės pagrindus ir tvarką.

Paklaustas, ar šis įstatymas yra pakankamas, ministras pirmininkas teigė, jog į šį klausimą galėtų atsakyti Valstybės saugumo departamentas (VSD).

„Į šitą klausimą galėtų atsakyti VSD ir tos tarnybos, kurios užsiima šituo darbu, nes mes, vadovai, gauname informaciją iš VSD ir su ja susipažįstame. Ir kol kas VSD nekėlė kažkokių klausimų, kad reikėtų kažką daryti keičiant įstatymus ar kitus teisės aktus“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius