Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2016 11 30 /19:48

Algirdas Butkevičius už nutylėtą Juliaus Pagojaus neblaivią nuodėmę dūrė Juozui Bernatoniui

Nutylėjęs tuomečio teisingumo viceministro Juliaus Pagojaus vairavimą išgėrus Teisingumo ministerijos vadovas Juozas Bernatonis sukėlė didelę grėsmę partijos reputacijai, sako Socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas ir premjeras Algirdas Butkevičius. Savo ruožtu J.Bernatonis TV3 "Žinioms" sakė savo sprendimo visai nesigailintis.
Juozas Bernatonis
Juozas Bernatonis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Kaip paaiškėjo, šie faktai teisingumo ministrui J.Bernatoniui buvo žinomi, bet nutylėti, taip sukeliant didelę grėsmę partijos reputacijai ir būsimam LSDP darbui valdančioje koalicijoje“, – sakė A.Butkevičius partijos trečiadienį išplatintame jo pareiškime.

Jis kreipėsi į LSDP etikos komisiją, prašydamas apsvarstyti visas aplinkybes, paaiškėjus slėptai informacijai apie J.Pagojaus nusižengimą.

„Mūsų partijos etikos komisija turės įvertinti politinę žalą mūsų partijai ir priimti tinkamą sprendimą dėl J.Pagojaus galimybės toliau būti mūsų partijos nariu, taip pat reikalausiu, kad teisingumo ministras J.Bernatonis prisiimtų politinę atsakomybę, nes žinodamas prieš pusantrų metų įvykusį teisingumo viceministro J.Pagojaus nusižengimą neinformavo partijos vadovybės ir manęs, kaip ministro pirmininko“, – teigė partijos pirmininkas.

Jis J.Bernatonio nutylėjimą, J.Pagojaus kandidatūrą svarstant partijos prezidiumo ir valdybos posėdžiuose, pavadino „nesuprantamu“.

Savo ruožtu J.Bernatonis trečiadienį TV3 „Žinioms“ sakė savo sprendimo nutylėti pavaldinio nuobaudą visai nesigailintis.

„Ne, tai pranešti turi stukačiai, o ministras pagal savo kompetenciją priima sprendimus, dar kartą sakau. Ir tai mano atsakomybės klausimas. Ir aš manau, kad aš tuo metu priėmiau teisingą sprendimą, nes kitu atveju šiuo metu Pagojus ministru nebūtų, o tai yra labai gabus teisininkas ir, aš manau, perspektyvus politikas“, – trečiadienį, dar prieš J.Pagojaus atsistatydinimą, kalbėjo J.Bernatonis.

Pasak jo, įsitikinimas, kad „kažkas kažkam turi pranešinėti“ yra nulemtas sovietinio mąstymo.

VIDEO: Juliaus Pagojaus komentaras apie nuobaudą
VIDEO: Susitikęs su J.Pagojumi premjeras pareiškė, kad jis ministro darbo pradėti negalės

Neblaivus pernai vairavęs J.Pagojus trečiadienį paskelbė besitraukiantis iš būsimojo Ministrų kabineto, kur turėjo dirbti Teisingumo ministerijos vadovu. A.Butkevičius sako apie tai nežinojęs, kai šio kandidatūra buvo svarstoma partijoje. Tuo metu apie politiko pažeidimą buvo informuoti tiek paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis, tiek prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pažeidimas buvo užfiksuotas pernai gegužės pabaigoje, tačiau nuobauda – teisės vairuoti atėmimas vieniems metams – įsigaliojo šį vasarį po Klaipėdos apylinkės teismo sprendimo. Jį gegužę paliko galioti Klaipėdos apygardos teismas, atmetęs J.Pagojaus advokatų apeliaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius