-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 09 10 /12:04

Algirdas Butkevičius: nuo sausio minimali alga didės 25 eurais

Vyriausybė įsipareigoja nuo kitų metų sausio 25 eurais padidinti minimalią algą (MMA), pareiškė premjeras Algirdas Butkevičius.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Prie naujo socialinio modelio – lankstesnių darbo santykių, kurie verslui suteiks naujų galių plėtrai, pridedame ir savo įsipareigojimą – nuo 2016 metų pradžios 25 eurais iki 350 eurų didinti minimalią mėnesinę algą“, – ketvirtadienį Seime pareiškė premjeras. 

Premjeras tikino, kad pensijos nebedidės tik prieš rinkimus, mat kartu su socialiniu modeliu siekiama indeksuoti pensijas.

„Kartu pertvarkoma valstybinio socialinio draudimo, pirmiausiai – pensijų, sistema, leis reguliariai, remiantis objektyviais ekonomikos duomenimis, indeksuoti pensijas. Kad jos didėtų ne prieš rinkimus, bet būtų susietos su darbo užmokesčio augimu. Socialinio draudimo pensijos labiau priklausytų nuo kiekvieno apdraustojo įmokų, o tai pozityviai lemtų jų mokėjimo paskatas, mažintų šešėlio efektą“, – tikino ministras pirmininkas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algirdas Butkevičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algirdas Butkevičius

Minimali alga šiemet nuo liepos jau padidinta 25 eurais – iki 325 eurų, 3 eurais iki 108 eurų padidėjo bazinė pensija, o draudžiamosios pajamos – taip pat 3 eurais iki 434 eurų.

A.Butkevičius dar balandį pareiškė, kad nuo 2016 metų pradžios MMA gali būti didinama iki 350 eurų. Tuomet jis tikino, jog šalies finansinė padėtis tam yra palanki.

Seimo valdantiesiems priklausantys „darbiečiai“ siūlo minimalią algą iki 2016 metų liepos padidinti iki 437 eurų.

SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda birželį sakė, kad MMA kėlimas gali būti ir duoklė už socialinį modelį, atpildas už tai, kad naujas reglamentavimas keis nusistovėjusią situaciją darbo rinkoje.

Seime ketvirtadienį prasidėjo rudens sesija, kurioje numatoma svarstyti profesinių sąjungų nepasitenkinimą sukėlusį socialinį modelį, o darbuotojų atstovai Vilniuje rengia didelį mitingą, kuriame dalyvaus apie 2 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius