-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 11

Algirdas Butkevičius: policijos sistemai reikalingas greitesnis apsivalymas

Policijos sistemai reikalingas greitesnis apsivalymas nuo nesąžiningų ir neatsakingų pareigūnų, ketvirtadienį sakė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, komentuodamas antradienio vakarą girto pareigūno sukeltą mirtiną avariją.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
„Artimiausiu metu policijoje dirbs vis daugiau atsakingesnių ir sąžiningesnių žmonių, bet tokie įvykiai užtraukia didžiulę gėdą visai policijai ir manau, kad reikalingas stipresnis ir greitesnis apsivalymas, ypač žinant, kad šitas žmogus, kuris padarė avariją, ir anksčiau buvo įkliuvęs išgėręs“, – „Žinių radijui“ sakė A.Butkevičius.

Jis teigė, kad generalinis policijos komisaras Saulius Skvernelis imasi teisingų priemonių užtikrinti, kad šis pokytis policijoje vyktų.

Šitas žmogus, kuris padarė avariją, ir anksčiau buvo pastebėtas išgėręs, – „Žinių radijui“ sakė A.Butkevičius.

„S.Skvernelis per tą trumpą laikotarpį tikrai atleido daug policijos darbuotojų ir jis tikrai eina teisingu keliu: pradėjo didinti atlyginimus. Manau, kad Policijos departamento vadovas turi labai ambicingą planą žiūrint į perspektyvą, bet puikiai suprantame, kad per metus tokioje didelėje struktūroje pokyčių irgi negali padaryti“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Jo vertinimu, Panevėžio miesto policijos komisariato viršininkas Vidas Sabonis teisingai pasielgė atsistatydinęs po pavaldinio sukeltos avarijos.

Antradienio vakarą Panevėžyje girtas policijos pareigūnas mirtinai sužalojo moterį ir vyrą, vienas vyras sužeistas. Nelaimė įvyko apie 20 val. 48 min. Panevėžyje, Nemuno gatvėje, pranešė Policijos departamentas. Pėstieji ėjo per pėsčiųjų perėją.

Nustatyta, kad automobilį vairavo ir eismo įvykį savo atostogų metu sukėlė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyresnysis tyrėjas V.S., gimęs 1968 metais. Taip pat paaiškėjo, kad vairuotojas automobilį vairavo būdamas neblaivus – jam nustatytas 1,42 promilės girtumas.

S.Skvernelis pranešė, kad 21 metus policijoje dirbęs V.S. nebe pirmą kartą padarė avariją būdamas neblaivus. Tiesa, įvykis nutiko prieš 14 metų, tuomet pareigūnas buvo pažemintas pareigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius