Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11

Algirdas Butkevičius prezidentės kritikos neišgirdo: per pusę metų padaryta labai daug

Premjeras Algirdas Butkevičius prezidentės Dalios Grybauskaitės metiniame pranešime kritikos savo Vyriausybei neišgirdo. „Kritika buvo išsakyta keliant esančias problemas Lietuvoje, tai gal buvo ne tiek kritika, kiek iškeltos problemos, kurios turi būti kuo greičiau išspręstos“, – antradienį Seime sakė Vyriausybės vadovas.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pranešime valstybės vadovė pabrėžė, kad Lietuvos ekonomikos stabdžiu gali tapti riboti valdžios gebėjimai.

„Nuo šios Vyriausybės priesaikos praėjo jau šeši mėnesiai. Po ilgo pasirengimo dirbti jau pats laikas pradėti dirbti“, – pareiškė prezidentė kritikuodama dabartinę šalies Vyriausybę ir jos kuriamas darbo grupes, populistinius pažadus.

A.Butkevičius D.Grybauskaitės metinį pranešimą pavadino reikliu, akcentuojančiu ne tik Lietuvos problemas, tačiau jis nenorėjo sutikti, kad viena po kitos kuriamose darbo grupėse buvo vilkinami sprendimai.

„Darbo grupės buvo sudarytos tam, kad būtų pateikta aiški informacija, ką mes perėmėme iš buvusios Vyriausybės. Reikalingi nauji įstatymų projektai, kad būtų galima sėkmingai daryti reformas“, – aiškino jis.

Anot A.Butkevičiaus, buvusi Vyriausybė samdė milijonus kainavusius konsultantus, o jie pasirinko kitą kelią – pasitelkė savus specialistus.

„Aš manau, per pusę metų yra padaryta labai daug, manau, kad dabar jau pasimatys realūs žingsniai įgyvendinant reformas ir šilumos ūkyje, ir kitose srityse“, – sakė jis.

D.Grybauskaitė metiniame pranešime taip pat pabrėžė, kad valdžia iki šiol neapsisprendė, kaip Lietuva sieks išsivaduoti nuo energetinės priklausomybės.

„Tokių dalykų nepastebėjau, tikriausiai buvo pasakyta, kad žiniasklaidoje yra tam tikrų interpretacijų ir neteisingos informacijos skleidimas, – sakė A.Butkevičius. – Per pusmetį energetikos srityje padarėme tiek, kiek konservatoriai nepadarė per ketverius metus. Kas jiems draudė pradėti statyti atominę elektrinę jų kadencijos laikotarpiu? Bus naujų projektų, kurie parodys, kad mes vis dėlto sureguliuosime nepriklausomus šilumos gamintojus, kurie šiandien gamina šilumos energiją gaudami didžiulius pelnus, o investicijos atsiperka per pusantrų metų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius