-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11

Algirdas Butkevičius: progresinių mokesčių įvedimui nėra ištarta „ne“

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius interviu LRT radijui antradienį komentavo Vyriausybės pasiūlymus Seimui dėl mokesčių pakeitimų, atsakė į klausimus apie ministrų kabineto bendradarbiavimą su Prezidento institucija, naujojo ūkio ministro uždavinius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Premjeras sako, jog progresinių mokesčių įvedimui nėra ištarta "ne", tačiau šiuo metu tai yra sunkiai pasiekiamas tikslas. "Mes neatsisakome progresinių mokesčių įvedimo Lietuvoje. (...) Tačiau jeigu taikytume skirtingus progresinių mokesčių tarifus, mes prarastume netoli 1 mlrd. litų“. A. Butkevičius teigia, jog mokesčių sistemos pakeitimais visų pirma siekiama pagerinti asmenų, gaunančių mažiau nei 3200 litų per mėnesį, finansinę padėtį.

Vyriausybės vadovas laikosi nuomonės, kad ministrų kabineto ir Prezidento institucijos santykiai ir bendradarbiavimas yra konstruktyvūs: jis kiekvieną pirmadienį susitinka su Prezidente aptarti savaitės darbus, pasidalinti informacija apie vizitus, artėjantį pirmininkavimą Europos Sąjungai.

Pasak Ministro Pirmininko, naujasis ūkio ministras Evaldas Gustas, kaip ir kiekvienas kitas ministrų kabineto narys, turės vykdyti Vyriausybės programą, o vieni svarbiausių jo darbų – skatinti užsienio investicijas bei smulkųjį ir vidutinį verslą.

Interviu LRT radijui Vyriausybės vadovas taip pat kalbėjo apie padėtį dėl įslaptintos informacijos apsaugos, numatomo vizito į Ukrainą tikslus, atsako į kitus klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius