Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 13

Algirdas Butkevičius: reikia rengti referendumą dėl dvigubos pilietybės

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius interviu „Žinių radijo“ laidai „Pozicija“ ketvirtadienį kalba apie valdančiųjų partijų susitarimą nuo kitų metų vidurio didinti minimalų mėnesinį atlyginimą (MMA), aptaria viešųjų pirkimų tvarką reglamentuojančių teisės aktų pakeitimus ir išsako savo nuomonę apie referendumą dvigubos pilietybės klausimu.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Paklaustas apie ketinimus nuo kitų metų liepos 1 d. MMA didinti iki 325 eurų (1122 Lt), premjeras sako, kad toks sprendimas bus įgyvendinamas su sąlyga, jog bus didinamas darbo užmokestis dirbantiems biudžetiniame sektoriuje, pavyzdžiui bibliotekininkams ar mokytojams. 

Atsakydamas į klausimą apie Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimus, kuriems trečiadienį pritarė ministrų kabinetas ir kuriais siekiama viešuosiuose pirkimuose leisti dalyvauti tik sąžiningai mokesčius mokantiems tiekėjams, Vyriausybės vadovas pabrėžia, jog sprendimas priimtas siekiant gerinti aplinką sąžiningam verslui.

„Kai kurios įmonės dalyvauja konkursuose, juos laimi, nors turi senesnių finansinių problemų dėl nesumokėtų mokesčių. Kitoms įmonėms, kurios dirba atsakingai ir moka mokesčius, tai lemia nevienodas konkurencijos sąlygas“, – teigia Vyriausybės vadovas.

Interviu Ministras Pirmininkas taip pat kalba apie savivaldybių įsiskolinimą ir sako, kad ruošiami tam tikri pasiūlymai, kaip administruoti ir valdyti savivaldybių skolas. Pasak premjero, taip pat planuojama daugiau dėmesio skirti savivaldybių kontrolierių atsakomybei šioje srityje.

Paklaustas apie poziciją dėl referendumo dvigubos pilietybės klausimu, Vyriausybės vadovas sako manantis, jog tai vienintelis galimas šio klausimo sprendimo būdas. „Yra Konstitucinio Teismo (KT) sprendimai, KT rekomendacijos – yra tik vienas kelias visa tai pasiekti – referendumu. Ir visa tai reikia įgyvendinti“, – sako premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius