-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 11 21

Algirdas Butkevičius sako, kad negali būti jokių minčių ir kalbų apie apkaltą prezidentei

Premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sako, kad negali būti jokių minčių ir kalbų apie apkaltą prezidentei Daliai Grybauskaitei dėl keliamų prielaidų apie prezidentūros vaidmenį nutekinant slaptą Valstybės saugumo departamento (VSD) informaciją.
Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Butkevičius
Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuvoje pamažu pradedama kalbėti apie apkaltą valstybės vadovei. Jeigu taip kalbėtų tik kolegos žurnalistai, būtų galima nekreipti dėmesio, bet apie tai kalba jau patys aukščiausi valstybės pareigūnai... Kažkada mes netikėjome, kad galime nuversti valstybės vadovą, bet Rolando Pakso atveju tai buvo padaryta. Kaip vertinate šį klausimą ir šitą perspektyvą?“ – per Vyriausybės valandą premjero paklausė „Drąsos kelio“ partijos frakcijos atstovas Vytautas Matulevičius.

Premjeras sakė mintis apie apkaltą vertinantis labai neigiamai.

„Aš vertinu labai neigiamai, aš manau, negali būti jokių minčių ir kalbų apie Lietuvos Respublikos prezidentės apkaltą“, – į klausimą atsakė premjeras.

BNS spalio pabaigoje pranešus apie VSD perspėjimą valstybės vadovams ir dviem Seimo komitetams, jog Rusija rengia naujas aktyvias informacines atakas ir artimiausiu metu gali būti platinama dezinformacija apie prezidentę D.Grybauskaitę, teisėsauga pradėjo tyrimą dėl valstybės paslapties paviešinimo. Žiniasklaidoje keltos versijos, esą slapta informacija galėjo būti paviešinta su prezidentūros žinia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius