-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 28

Algirdas Butkevičius: „Šeima – tai vyras ir moteris“

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad jis šeima laiko vyro ir moters sąjungą, ir pritaria partnerystės instituto įteisinimui.
Spaudos konferencijos akimirka
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šeima tai yra vyras ir moteris, bet aš pritariu ir partnerystei“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė A.Butkevičius, paklaustas, ką vadina šeima. Lietuvoje iki šiol nėra priimta įstatymo, kuris reglamentuotų partnerystę nei tarp skirtingos, nei tarp tos pačios lyties asmenų.

Vyriausybė trečiadienį atidėjo klausimą dėl šeimos apibrėžimo Konstitucijoje.

Šeima tai yra vyras ir moteris, bet aš pritariu ir partnerystei

Parlamentas pernai gruodį pradėjo svarstyti siūlymą Konstituciją papildyti nuostatomis, jog „šeima sukuriama sudarius santuoką“ ir „šeima taip pat kyla iš motinystės ir tėvystės“.

Neigiamą Vyriausybės išvadą parengusi Socialinės apsaugos ir darbo ministerija teigia, kad taip „būtų įtvirtinti tik du pagrindai, kuriems esant asmenų junginys būtų pripažįstamas ir saugomas valstybės kaip šeima“.

„Kartu gyvenantys asmenys, neužregistravę santuokos ir neturintys vaikų, gali patirti diskriminaciją“, – teigiama pažymoje.

Konstitucijos pataisas pateikę Seimo nariai teigia, kad „saugodama šeimą valstybė pirmiausiai turi saugoti prigimtinę šeimos struktūrą“, o ši struktūra „remiasi santuoka ir giminystės arba kraujo ryšiais“.

Konstitucijos pataisos Seime inicijuotos po to, kai Konstitucijos Teismas 2011 metų lapkritį paskelbė, kad „konstitucinė šeimos samprata negali būti kildinama tik iš santuokos instituto“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius