Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 29

Algirdas Butkevičius sieks su Dmitrijumi Medvedevu aptarti lietuviškų pieno produktų importą

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad šią savaitę su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu sieks aptarti Lietuvos pieno perdirbėjų produkcijos importo į Rusiją ribojimą ir derybas su dujų koncernu „Gazprom“.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Kol kas dar temos nėra suderintos. Grįšiu į Lietuvą, tai tikriausiai jau žinosiu, kokie klausimai bus aptariami“, – pirmadienio vakarą po Šiaurės ir Baltijos šalių premjerų susitikimo Osle BNS sakė A.Butkevičius.

„Aš manau, kad tai yra mūsų aktualiausi klausimai, derantis su Rusija ir derantis įmonių lygiu. Tikriausiai abu klausimai bus paliesti“, – BNS sakė premjeras, atsakydamas į klausimą, ar ketina su Rusijos premjeru kalbėtis apie Lietuvos pieno perdirbėjų problemas ir derybas su „Gazprom“.

Maskva siūlo kalbėtis ne apie lietuviško pieno problemas, o apie bevizio režimo su Karaliaučiumi, taip pat – Pirmojo Baltijos kanalo retransliavimo klausimus.

BNS žiniomis, A.Butkevičiaus bei D.Medvedevo pokalbis telefonu turėtų įvykti spalio 30 dieną, šiuo metu derinamos pokalbio temos.

Maskva siūlo kalbėtis ne apie lietuviško pieno problemas, o apie bevizio režimo su Karaliaučiumi, taip pat – „Piervyj Baltijskij kanal" retransliavimo klausimus.

Anksčiau A.Butkevičius tvirtino, kad prekybos lietuviškais pieno produktais kilusių problemų aptarimas nebuvo tarp Rusijos siūlomų temų.

Rusija jau kelias savaites neįsileidžia lietuviškų pieno produktų. Maskva teigia, kad tai padaryta dėl nepakankamo produktų saugumo, bet Lietuvos ir Europos Sąjungos (ES) pareigūnai tai vadina politiškai motyvuotu žingsniu. Keturios didžiausios šalies pieno perdirbimo įmonės – „Rokiškio sūris“, „Pieno žvaigždės“, „Žemaitijos pienas“ ir Vilkyškių pieninė, Rusijoje gaunančios iki 40 proc. savo pajamų, dėl blokados nebegali eksportuoti į Rusiją.

Neseniai su „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotoju Aleksandru Medvedevu susitikęs Lietuvos energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius pareiškė, kad derybose dėl dujų kainos judama sprendimų link. Tačiau, anot jo, Rusijai reikia daugiau laiko įvertinti Lietuvos pasiūlymus.

Derybų su „Gazprom“ grupės vadovas J.Neverovičius anksčiau pripažino, kad kol kas Lietuva ir „Gazprom“ neranda sutarimo. Jis viliasi, kad „Gazprom“ sumažins dujų kainas Lietuvai bent „iki rinkos lygio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius