-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 21 /12:33

A.Butkevičius ir L.Graužinienė su ES užsienio politikos vadove aptarė pabėgėlių krizės problematiką

Premjeras Algirdas Butkevičius ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pirmadienį susitikę su Europos Sąjungos užsienio politikos vadove Federica Mogherini aptarė su pabėgėlių krize susijusią problematiką, padėtį Ukrainoje.
Federica Mogherini
Federica Mogherini / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pripažįstame solidarumo ir atsakomybės svarbą bendrai sprendžiant su pabėgėlių krize susijusius klausimus. Pritariame Europos Komisijos siūlymams, kuriais siekiama geriau valdyti migracijos srautus, užtikrinti tolesnių krizių prevenciją, ir laukiame sprendimų, kurie turėtų būti priimti Vidaus reikalų ministrų taryboje“, – pranešime spaudai teigė premjeras.

F.Mogherini ir premjero susitikime aptarti ir Rytų partnerystės klausimai, padėtis Ukrainoje bei ES parama šiai šaliai. Pasak ministro pirmininko, Ukraina imasi reikiamų priemonių, kad įvykdytų Minsko susitarimus, tačiau kartu labai svarbu yra skatinti vidaus reformas šioje šalyje, nustatant realius uždavinius per realų laiko tarpą.

ES įgaliotinės ir Seimo pirmininkės susitikime pirmiausiai buvo aptarta padėtis Ukrainoje, Rytų partnerystės programos įgyvendinimas, Ukrainos, Gruzijos ir Moldovos palaikymas, šioms šalims siekiant eurointegracijos, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

„Privalome ir toliau aktyviai palaikyti Ukrainą. Mes negalime sustoti pusiaukelėje, nes Ukraina laukia  mūsų paramos. Suprantame ir ieškome būdų,  kaip spręsti  nelegalios migracijos  keliamas  problemas, tačiau dėl geopolitinių pokyčių ir iššūkių regione neturėtų mažėti ambicijos ir siekiai, įgyvendinant Rytų partnerystės programą“ – susitikime kalbėjo  parlamento vadovė L.Graužinienė.

Europos Sąjungos vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai F.Mogherini su darbo vizitu į Lietuvą pirmą kartą atvyko pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius