-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 10 /09:47

Algirdas Butkevičius: suprantu tuos, kurie už mus nebalsavo

Socialdemokratų partijos pirmininkas premjeras Algirdas Butkevičius neslepia nusivylimo – tikėjosi geresnių rinkimų rezultatų. Nepaisant to, jis aiškina suprantantis tuos rinkėjus, kurie socialdemokratams savo balso neatidavė. Spaudos konferenciją Valdovų rūmuose surengė naujienų agentūra BNS.

Socialdemokratai daugiamandatėje rinkimų apygardoje tesurinko 14,45 proc. balsų (13 mandatų) ir liko treti po 20 mandatų užsitikrinusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei 19 mandatų iškovojusios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos. 10 socialdemokratų po pirmojo turo pirmauja vienmandatėse rinkimų apygardose. Dar 11 liko antroje vietoje, tad antrame ture socialdemokratai turės 21 atstovą.

Prarasti rinkėjų balsai
Prarasti rinkėjų balsai

„Kokie rezultatai bebūtų, palankūs ar ne, jie lemia tolesnę Lietuvos politinę ateitį. Mes, politikai, turime daryti išvadas. Neslėpsiu, kad socialdemokratai tikėjosi didesnio palaikymo, bet galiu suprasti ir tuos, kurie už mus nebalsavo“, – žurnalistams pirmadienį sakė A.Butkevičius.

Premjero teigimu, Socialdemokratų partijai koją pakišo ir pernelyg lėtos permainos ekonomikoje.

Neslėpsiu, kad socialdemokratai tikėjosi didesnio palaikymo, bet galiu suprasti ir tuos, kurie už mus nebalsavo, – sakė A.Butkevičius.

„Po krizės atnešto nuosmukio žmonės tikėjosi greitesnių gerovės permainų. Mes ir šiandien laikomės nuomonės, kad valstybės ir žmonių gerovę galima sukurti tik atsakingu darbu. Neišlaidavom, nesiskolinom, kad galėtume patenkinti kai kurias socialines programas, didinant sparčiau pensijas gal“, – tęsė premjeras.

Premjero teigimu, partijai pakenkė įvairūs su jos nariais susiję politiniai skandalai.

Socialdemokratas Algirdas Sysas pirmadienio rytą sakė: „Tikiuosi, kad po poros savaičių rinkėjai nenusivils savo pasirinkimu.“

Paklaustas, ar eitų į koaliciją su Valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei konservatoriais, jis sakė, kad yra pasirengęs derėtis su visomis politinėmis partijomis.

2012 ir 2016 metų rinkimų daugiamandatėje apygardoje rezultatų palyginimas
2012 ir 2016 metų rinkimų daugiamandatėje apygardoje rezultatų palyginimas

„Aš manau, kad pokalbiai vyks. Juos turi organizuoti tos partijos, kurios laimėjo rinkimus. Mes esame pasiruošę kalbėti su visomis politinėmis partijomis. Nenorėčiau, kad valstybės valdymas būtų pradėtas keisti populistiniais sprendimais, nes tarptautinėje aplinkoje yra vertinama labai aukštai, bet kai kurie skandalai užgožia tai“, – kalbėjo socialdemokratų pirmininkas.

VIDEO: A.Butkevičius dėl atsistatydinimo spręs po antrojo rinkimų turo

Vardindamas priežastis, lėmusias nesėkmingą Socialdemokratų partijos pasirodymą Seimo rinkimuose, A.Butkevičius dūrė prezidentūrai, sakydamas, kad „neturėjo tam tikrų valstybės institucijų palaikymo.

„Šita koalicija, šita Vyriausybė buvo formuojama sudarant dideles kliūtis, mes taip dirbom ketverius metus. Džiaugiuosi, kad prie tokios aplinkos mums pavyko išlaikyti politinį ir ekonominė stabilumą. Nepavyko pilnai įgyvendinti švietimo ir mokslo ir sveikatos apsaugos sistemoje tam tikrų permainų“, – sakė A.Butkevičius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algirdas Sysas ir Algirdas Butkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Algirdas Sysas ir Algirdas Butkevičius

Jis aiškino, kad sunku pasakyti, kaip įtampa su prezidente galėjo paveikti rinkimų rezultatus, tačiau „kai kuri informacija, pateikta visuomenei, prasilenkė su tikrove ir su tiesa. Bet aš manau, kad tai nebuvo didelė įtaka“.

Ar atsistatydins, paaiškės po antrojo turo

Paklaustas, ar po tokio rezultato jis gali likti partijos pirmininku, A.Butkevičius pirmadienio naktį sakė: „Pasakysiu vėliau.“

Mūsų partija tai nėra tokia, žinot, kur kaip ponas Landsbergis galėtume paskirti anūką, rekomenduoti anūką. Mes esame partija demokratiška. Turime keletą kandidatų, iš kurių bus išrinktas pirmininkas, – sakė A.Butkevičius.

„Tikrai aš visada prisiimsiu atsakomybę, nes niekada nesiekiau gyvenime užimti aukštas pareigas. Bet pasakysiu po antro turo“, – žurnalistams sakė premjeras.

Paklaustas, kas galėtų pakeisti jį partijos pirmininko poste, A.Butkevičius sakė, kad kandidatų yra.

„Mūsų partija tai nėra tokia, žinot, kur kaip ponas Landsbergis galėtume paskirti anūką, rekomenduoti anūką. Mes esame partija demokratiška. Turime keletą kandidatų, iš kurių bus išrinktas pirmininkas“, – sakė A.Butkevičius. Kas yra tie kandidatai į partijos pirmininko postą, jis neatskleidė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius